Tartalom
 Hozzászólás írása

Valószínűleg ismeri a Ghee-t, a tisztított vajat. Valószínűleg ismeri a kendert is. De mi van ha összekapcsoljuk a kettőt? Próbálta már? A kender Ghee egy kiváló étrend-kiegészítő, amely könnyen hozzáadható az Ön étrendjéhez. Ugyanakkor természetes és ízletes módja annak, hogy a hasznos kanabinoidokat kenderből magunkhoz vegyünk.

Mi a Ghee?

Ghee vagy tisztított vaj a friss vajból nyert vízmentes zsír. Ez a hagyományos vajkezelés, amelyet nagymamáink már használtak és széles körben elterjedt az egész világon. Manapság Európában a népszerű ayurvédikus orvostudomány úgy véli, hogy a ghee erősíti az élet energiaforrását, amely az immunitás, valamint a fizikai és szellemi jólét alapja. Támogatja az összes testfolyadék egészséges áramlását, erősíti az idegrendszert és a fáradt elmét.

A Ghee kender előállítása

A kendermag keverékével a friss vajat alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg egy áttetsző réteg a felszínre nem jön. Majd ez a  reteg eltávolításra kerül, és az aranysárga folyadék az, amire szükségünk van. A vajat a kender apró részeitől megszűrjük. Mind a vaj, mind a kender ideális a bio minőségben való felhasználásra. A megfelelően  előkészített Ghee hűvös, száraz helyen, zárt tartályokban van tárolva, tartósságuk hónapok sorrendjében van.

Mi a varázsa Ghee kender vajnak?

  • A kender Ghee stabil, és nem kell a hűtőben tartani, még akkor se, ha tudná. Azonban a hűtőszekrény helyettesítheti a hűvös és sötét kamrát vagy szekrényt. Egyes források szerint a ghee érlelődik, ugyan úgy mint a bor, ami azt jelenti, hogy hatása idővel erősödik.
  • Ismeretes, hogy jótékony hatású anyagok a kenderben, túlnyomórészt kannabinoidok, amik a zsírban oldódnak.
  • Ez azt jelenti, tény hogy a Ghee ideális módja a kannabinoidok (CBD) természetes módon történő bevitelére.
  • Még a magas hőmérsékletnek is ellenáll, 250 °C-os kategóriába esik, ami több mint rendes olaj. A hő nem gátolja a Ghee-t. Az olajhoz vagy a hagyományos vajhoz képest csak kis mennyiségre van szükség belőle.
  • Itt találkozunk a Ghee csodálatos tulajdonságaival és a kender előnyös hatásaival.
  • Nem tartalmaz laktózt.
  • Könnyű hozzáadni étrendünkhöz.

Ghee kender használata

A Ghee használata változatos. Hozzá adhatjuk édes kukorica péphez, és kapunk egy kellemes kenderes mogyoró ízt. A Ghee lágyít, így különféle zöldség krémekhez, párolt zöldségek keverékében, vagy sütéséhez. Széles körben elterjedhet a különféle szemcsékben is, amelyek jó illatot kapnak. Csak kis mennyiséget, egy késhegynyit vagy fél teáskanál használjon, így az eredmény garantált.

 

Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.