Tartalom
 Hozzászólás írása
Világkonyha Desszert 252 kcal 5 / 5

Az Alma íze legjobb ősszel. Ezért készítettük el a jellemzően "őszi-sütemény" egészséges változatát, amelynek tésztája kendermagok használatával készült.

Teljes elkészítési idő

60 perc.

Előkészítési idő

10 perc

Főzési idő (perc)

50 perc

Adag

4

Teljes elkészítési idő: 60 perc.

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő (perc): 50 perc

Adag: 4

Hozzávalók

1 csésze -
1 csésze -
hajdina liszt
2 evőkanál -
cukor
1 teáskanál -
sütőpor
250g -
Túró
Töltelék
180g -
tofu
5 -
alma
3 evőkanál -
cukor
Fahéj, ízlés szerint

Instrukciók

Tészta elkészítése:
A tészta elkészítéséhez, keverje össze a kendermagot, hajdina lisztet, cukrot, sütőport és a túrót, majd tegye sütő formába.

Preparation of filling: 
Keverjünk össze egy almát a tofuval és cukorral. Reszeljük le a maradék 4 almát, majd adjunk hozzá a 2/3-át a tofu keverékhez. A keveréket öntsük a tészta tetejére, majd a maradék reszelt almát helyezzük a keverék tetejére és hintjük meg fahéjjal.

Süssük 40 percig 175°C-on a sütő középső részén.

Ne feledje! A hántolt kendermag a lálalásnál is használható. 


Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.