Kender sütemény áfonya krémmel
- Megjelent: 29.01.2020
- Módosítva: 21.02.2022
Egészséges és ízletes pite tejszínnel, lédús áfonyával és ízletes túróval. Próbáljon felkészülni a hétvégére. Természetesen mindenki szeretni fogja.
Hozzávalók:
- 50 g hántolt kendermag
- 50 g földimogyoró
- 50 g hajdina liszt
- 50 g rizsliszt
- 75 g datolya
- 100 ml víz
- 400 g túró
- 150g fekete áfonya
- 1 vanília pudingpor - főzés nélküli
- 40 g méz
Elkészítése:
Tegyük a datolyákat forró vízbe és hagyjuk állni 10 percig. Ezután keverje össze őket botmixerrel úgy, hogy paszta legyen. Adjunk hozzá hajdina- és rizslisztet, őrölt dióféléket és kendermagok, és meggyúrjuk a tésztát., amelyet beleegyengetünk az olajjal (kendermag olaj) és rizslisztel megszórt tortaformába.
A túrót pudingporral és folyékony mézzel, habverővel simára keverjük. Majd finoman forgassuk bele a fekete áfonyát egy kanállal, és töltsük meg a tortaformát.
Legalább 20 perc - fél órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjen egy kicsit.
JÓ ÉTVÁGYAT!