Kender süti csokoládéval
- Megjelent: 14.05.2019
- Módosítva: 21.02.2022
A ropogós kender csokoládé sütik szinte ellenállhatatlanok!
Hozzávalók:
- 2/3 csésze kenderolaj
- 1/2 csésze kender tej
- 1/3 csésze nádcukor - édesítőszer és bármilyen mennyiség az Ön igényei szerint
- 2 evőkanál viz
- 1 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 csésze tönköly liszt
- 2/3 csésze sötét kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
Elkészítése:
- Melegítse elő a sütőt 190 fokra.
- Nagyobb tálban keverjük össze az olajat, a cukrot, a kendertejet, a nádcukrot, a vizet, a keményítőt és a vanília kivonatot.
- Egy másik tálban keverjük össze a tönköly lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Majd egy nagyobb tálban fokozatosan és alaposan keverje össze a másik keverékkel.
- Készítsen golyókat a kialakult tésztából. Tegyük őket egy tepsibe, melybe sütőpapírt helyez előtte. Tartson legalább négy centiméteres távolságot a golyók között, mivel a hő hatására szétterülnek
- Süssük a sütőben 8-10 percig. Miután kivette a sütőből hagyja őket a tepsibe, legalább öt percig. Miután a sütik kihűltek tálalhatjuk őket.