Miért ünnepeljük a kender napját április 20-án?

Szerző: Batki Zoltán

A 420 (vagy 4:20, 4/20) számok a világ leglegendásabb kender szlogenjei. Sok kender rajongó még nem hallott róla, ezért megpróbálunk közvetlen beszélni erről az ünnepről, honnan származik és mit jelent ez a három szám.

Hogyan kezdődött az egész a 420-al?

Az angol nyelvű országokban szokás, hogy dátumot úgy írjon, megadva egy hónapot, majd egy napot, azaz április 20-án 4/20-t. Hasonlóképpen, jó ötlet erre, hogy a 4:20 (reggel vagy délután) megfelelő ideje a kenderre. A kender szerelmesei a világ minden tájáról gyakran megemlítik ezt a három számot, amikor a kenderről beszélnek, és sok tematikus magazinban és az orvosi kender kiadásában valamilyen módon szerepeltek ezek a számok a címben.

A 420 kultusz

Hagyományosan azt mondják, hogy a kifejezés az 1970-es évekből származik, és a kaliforniai iskolás gyerekek használtak, akik San Rafael középiskolájába jártak. A tizenévesek egyik csoportját eredetileg "Valdos" -nak hívták, egy nagy fal mellett lévő helyen, ahol az iskola után minden nap találkoztak egy délutáni közös joinra.

Valdos azt tervezte, hogy kiválaszt egy elhagyatott kendermezőt. 4 óra 20-kor délután, vacsora előtt találkoznak a Louvre Pasteur szobornál az iskolában. Mivel azonban nem tudták a mező pontos helyét, és nem találták meg először, a következő napon vissza kellet menniük.

Még volt néhány sikertelen kísérlet a titkos hely megkeresésére, de a találkozó előtt a fiúk mindig megbeszélték a "4:20 on Louise" -ban tartott találkozóba, végül ezt rövidítették, majd ebből a jelszóból vált a népszerű kifejezés a kender dohányzás minden szerelmesének Kaliforniában.

420

Vagy teljesen máshogy volt?

Ezen a hipotézisen kívül vannak olyanok is, mint például a Grateful Dead csoport rajongói (más néven Deadheads), akik szintén a San Rafael környékén éltek, és feltehetően még Valdos előtt használták a kifejezést.

Amikor valaki megpróbálja megtudni a szlogen valódi eredetét, fennáll annak a veszélye, hogy gyorsan összezavarodik számos olyan hipotézisben, amelyek nem mennek túl messze az idegenekkel kapcsolatos elméletektől. Talán ezzel valójában valami idegen jött? Végül, a "Hitchhiker útmutatója a galaxishoz" szerint, a válasz a fő kérdésre - az élet értelme, a világegyetem és általában - a "42", és ez közel áll a 420-hoz.

Bárhogy is legyen, most már nyilvánvaló, hogy a 420-as szám mindig különös jelentőséggel bír a dohányzás rajongói számára - legalább a következő 420 évben. Április 20 az egész világon egyre népszerűbb ünnep, amely során a kender rajongói az ellepik az utcákat, és barátaikkal ünnepelnek (természetesen otthon is ünnepelhetnek).

Nekünk is van egy ajándékunk 2020. Április. 20. alkalmából.

Ha vásárol nálunk ezen a napon, akkor kap tőlünk ajándékba egy Premium kender teát!