Tartalom

Hántolatlan kendermagok

Tudta, hogy a hántolatlan kendermag komplex táplálék és a legegészségesebb mag a szervezet számára? Enyhén diós íze van, és gluténmentes. A kendermag ropogós, áztatásra vagy pirításra alkalmas, és támogatja az emésztést. Nagyszerű meleg vagy hideg ételekhez. Kizárólag BIO minőségű magvakat kínálunk Önnek.

Hántolt kendermag | Kendermag olaj

Bővebben...

BIO - termék
Akció!

A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban ...

Ár
Ár3 800 Ft
Akció előtti ár4 200 Ft
BIO - termék
Akció!

A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban ...

Ár
Ár660 Ft
Akció előtti ár820 Ft
BIO - termék
Akció!

A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban ...

Ár
Ár1 600 Ft
Akció előtti ár1 900 Ft
További információ
Kategóriák

Milyen hatásai vannak a hántolatlan kendermagnak?

A hántolatlan kendermagnak kemény héja van, amely nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami segít megtisztítani a beleket és támogatja az emésztőrendszert.

A jobb emészthetőség érdekében a magokat néhány órára vízbe tehetjük vagy ledarálhatjuk.

Hántolatlan vs. hántolt kendermag - mi a különbség?

A különbség a hántolt és a hántolatlan kendermag között elsősorban a héjban van. Míg a hántolatlan mag héja sok rostot tartalmaz, egyesek keménynek találhatják. A hántolt mag nem tartalmaz héjat, ezért sokkal ízletesebb - bár ez egyéni preferencia kérdése.

 TIPPÜNK: Ha azt szeretné, hogy a héja kissé megpuhuljon, áztassa be egy éjszakára vízbe.

Kendermag felhasználása

A kendermagot hideg és meleg ételekben egyaránt fel lehet használni. A hidegkonyhában ajánlott bőségesebben használni, különösen azért, mert a hidegkonyhában nem veszít tápértékéből. Ezért ideális salátákhoz, joghurthoz vagy müzlihez adni.

Néhányan azonban főznek is kendermaggal, és mártások és levesek sűrítéséhez is használják.