Tartalom
Kenderbundában sült csirkefalatok
- Megjelent: 15.11.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Európai konyha
Sült étel
176 kcal
Ezek a kenderbundában sült csirkefalatok recept egyszerű, ropogós, ízletes és természetesen gluténmentes.
Hozzávalók
½ csésze -
½ csésze -
őrölt mandula vagy mandulaliszt
1 teáskanál -
fokhagymapor
½ teáskanál -
füstölt paprika (vagy bármilyen paprika)
½ teáskanál -
só
¼ teáskanál -
fekete bors
csipet -
cayenne paprika
½ kg -
csontozatlan, bőr nélküli csirkemell, ½ cm vastag csíkokra szeletelve
½ csésze -
kendermag
2 -
nagy tojás, felverve
főzőolaj spray (vagy használhat olívaolajat is)
Elkészítése
- A sütőt melegítse elő 200 ° C-ra. Béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverje össze a kendermagok, az őrölt mandulát, a fokhagyma port, a paprikát, a sót, a borsot és a cayenne-t, amíg egyenletesen össze nem keverik.
- Állítsa be a “merítő állomásokat” ebben a sorrendben: (1) csirkecsíkok (2) tojás (3) kendermag keverék (4) sütőpapírral bélelt sütőlap. Mártsa be az egyes csirkecsíkot a tojásba, amíg teljesen el nem fedik őket, majd kissé rázza meg, hogy minden felesleges tojás le csepegjen. Adja hozzá a csirke csíkokat a kender keverékhez, és óvatosan forgassa be, amíg a csirkét el nem fedi. Vegye ki és helyezze a csirkecsíkot a sütőlapra. Ismételje meg az összes csirkével.
- Permetezzen főző spray-t a csirkecsíkokra, hogy azok mind enyhén le legyenek fedve. Ezután kb. 15-20 percig sütjük, félig forgatva, amíg a csirke meg nem sült, és már nem lesz rózsaszínűbelül, és a bunda aranysárga lesz.
- Tálalja melegen a kívánt mártással.
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.