Tartalom
 Hozzászólás írása
Európai konyha Sült étel 176 kcal 5 / 5

Ezek a kenderbundában sült csirkefalatok recept egyszerű, ropogós, ízletes és természetesen gluténmentes.

Teljes elkészítési idő

30 perc.

Előkészítési idő

5 perc

Főzési idő (perc)

25 perc

Adag

5

Teljes elkészítési idő: 30 perc.

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő (perc): 25 perc

Adag: 5

Hozzávalók

½ csésze -
½ csésze -
őrölt mandula vagy mandulaliszt
1 teáskanál -
fokhagymapor
½ teáskanál -
füstölt paprika (vagy bármilyen paprika)
½ teáskanál -
¼ teáskanál -
fekete bors
csipet -
cayenne paprika
½ kg -
csontozatlan, bőr nélküli csirkemell, ½ cm vastag csíkokra szeletelve
½ csésze -
kendermag
2 -
nagy tojás, felverve
főzőolaj spray (vagy használhat olívaolajat is)

Instrukciók

  1. A sütőt melegítse elő 200 ° C-ra. Béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral.
  2. Egy közepes tálban keverje össze a kendermagok, az őrölt mandulát, a fokhagyma port, a paprikát, a sót, a borsot és a cayenne-t, amíg egyenletesen össze nem keverik.
  3. Állítsa be a “merítő állomásokat” ebben a sorrendben: (1) csirkecsíkok (2) tojás (3) kendermag keverék (4) sütőpapírral bélelt sütőlap. Mártsa be az egyes csirkecsíkot a tojásba, amíg teljesen el nem fedik őket, majd kissé rázza meg, hogy minden felesleges tojás le csepegjen. Adja hozzá a csirke csíkokat a kender keverékhez, és óvatosan forgassa be, amíg a csirkét el nem fedi. Vegye ki és helyezze a csirkecsíkot  a sütőlapra. Ismételje meg az összes csirkével.
  4. Permetezzen főző spray-t a csirkecsíkokra, hogy azok mind enyhén le legyenek fedve. Ezután kb. 15-20 percig sütjük, félig forgatva, amíg a csirke meg nem sült, és már nem lesz rózsaszínűbelül, és a bunda aranysárga lesz.
  5. Tálalja melegen a kívánt mártással.

 


Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.