Zablisztes csokoládé keksz, len, chia és kendermaggal

Zablisztes csokoládé keksz, len, chia és kendermaggalZabliszt csokoládé chips, len, chia és kendermag - nem is lehet ennél jobb. Ezek a fehérjével teli sütik, épp elég édesek, és egészséges a magvak csodálatos kombinációjának köszönhetően.

Hozzávalók

1 evőkanál - Chia mag és lenmag
1 evőkanál - Kendermag
½ teáskanál - Só
1 csésze - Csokoládé chips, tejmentes
½ csésze - Mogyoróvaj
½ csésze - Kókuszolaj
1 ½ csésze - Barna cukor
2 teáskanál - Vanília
1 evőkanál - Kukoricakeményítő
3 evőkanál - Hideg szójatej vagy víz
1 teáskanál - Almaecet
1 ½ csésze - Liszt
1 csésze - Zabliszt
1 teáskanál - Sütőpor
1 teáskanál - Szódabikarbóna

Instrukciók

  1. Melegítse elő a sütőt 180C fokra.
  2. Egy nagy tálban keverje össze a földimogyoró vajat, a kókuszolajat (esetleg kendermag olaj is használható), a cukrot és a vaníliát.
  3. Egy külön kis tálban egyesítse az őrölt lenmagot, a kukoricakeményítőt és a szójatejet (vagy vizet). Ezután adjuk hozzá az ecetet, hagyjuk, hogy egy-két másodpercig álljon, és öntsük a földimogyoróvajas keverékbe. Majd keverje alaposan össze.
  4. Külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, zabliszt, szódabikarbóna, sütőport és sót. Keverjük, amíg jól össze nem keveredik. Egy másik tálba tegyük bele a chiát, a kendert.
  5. Most keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket. Ha a keverék kissé túl száraznak tűnik, nyugodtan adjon hozzá még egy evőkanál szójatejet (vagy vizet). Ezután adjuk hozzá a csokoládé chipset, és utoljára keverjük jól össze mindent.
  6. Készítsen 3-4 cm-es golyókat, és helyezze őket a sütőlapra, kb. 10–12 perc alatt bárhol sütheti, a kívánt ropogóságtól függően.

MEGJEGYZÉS

A sütik a kicsit oldalról megpuffadnak sütés közben, de csak várjunk egy percet, és leereszkednek. Lehűlés után a tökéletes kekszek lesznek, kívül ropogós, belülről omlós.

 

Biztosak vagyunk benne hogy az egész csaladnal izleni fog ez a kendermag sütemény!