Zablisztes csokoládé keksz, len, chia és kendermaggal
- Megjelent: 19.02.2020
- Módosítva: 25.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Zabliszt csokoládé chips, len, chia és kendermag - nem is lehet ennél jobb. Ezek a fehérjével teli sütik, épp elég édesek, és egészséges a magvak csodálatos kombinációjának köszönhetően.
Hozzávalók
Elkészítése
-
Melegítse elő a sütőt 180C fokra.
-
Egy nagy tálban keverje össze a földimogyoró vajat, a kókuszolajat (esetleg kendermag olaj is használható), a cukrot és a vaníliát.
-
Egy külön kis tálban egyesítse az őrölt lenmagot, a kukoricakeményítőt és a szójatejet (vagy vizet). Ezután adjuk hozzá az ecetet, hagyjuk, hogy egy-két másodpercig álljon, és öntsük a földimogyoróvajas keverékbe. Majd keverje alaposan össze.
-
Külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, zabliszt, szódabikarbóna, sütőport és sót. Keverjük, amíg jól össze nem keveredik. Egy másik tálba tegyük bele a chiát, a kendert.
-
Most keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket. Ha a keverék kissé túl száraznak tűnik, nyugodtan adjon hozzá még egy evőkanál szójatejet (vagy vizet). Ezután adjuk hozzá a csokoládé chipset, és utoljára keverjük jól össze mindent.
- Készítsen 3-4 cm-es golyókat, és helyezze őket a sütőlapra, kb. 10–12 perc alatt bárhol sütheti, a kívánt ropogóságtól függően.
MEGJEGYZÉS
A sütik a kicsit oldalról megpuffadnak sütés közben, de csak várjunk egy percet, és leereszkednek. Lehűlés után a tökéletes kekszek lesznek, kívül ropogós, belülről omlós.
Biztosak vagyunk benne hogy az egész csaladnal izleni fog ez a kendermag sütemény!