Banánkenyér kenderrel
- Megjelent: 13.06.2016
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Lucie Garabášová
Banánkenyér kenderrel - egészséges desszert mindenki édesszájú számára.
Hozzávalók
Elkészítése
Keverjük össze a mézet és az olajat (ideális esetben robotgéppel). Ezután a tojásokat és a banánt keverjük össze külön egy tálban, majd adjuk hozzá a méz és az kender olaj keverékét. Adjuk hozzá a lisztet, sót, kendermagot és a vaniliát. Keverjük össze mindet majd a kapott tésztát helyezzük egy sütő edénybe és 150-180°C-on, másfél órán át süssük.
Tálalás előtt díszíthetjük tejszínhabbal, mentalevelekkel, mogyoró vagy diófélékkel, vagy friss banánszeletekkel. Ugyanakkor nagyon ízletes vanília fagylalttal tálalva is...
Tipp: A kendermag felhasználható diszitésként a tálalásnál!