Kenderbundában sült csirkefalatok
Ezek a kenderbundában sült csirkefalatok recept egyszerű, ropogós, ízletes és természetesen gluténmentes.
Hozzávalók:
- ½ csésze kendermagolaj
- ½ csésze őrölt mandula vagy mandulaliszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál füstölt paprika (vagy bármilyen paprika)
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál fekete bors
- csipet cayenne paprika
- ½ kg csontozatlan, bőr nélküli csirkemell, ½ cm vastag csíkokra szeletelve
- ½ csésze kendermag
- 2 nagy tojás, felverve
- főzőolaj spray (vagy használhat olívaolajat is)
Elkészítése:
- A sütőt melegítse elő 200 ° C-ra. Béleljen ki egy sütőlapot sütőpapírral.
- Egy közepes tálban keverje össze a kendert, az őrölt mandulát, a fokhagyma port, a paprikát, a sót, a borsot és a cayenne-t, amíg egyenletesen össze nem keverik.
- Állítsa be a “merítő állomásokat” ebben a sorrendben: (1) csirkecsíkok (2) tojás (3) kender keverék (4) sütőpapírral bélelt sütőlap. Mártsa be az egyes csirkecsíkot a tojásba, amíg teljesen el nem fedik őket, majd kissé rázza meg, hogy minden felesleges tojás le csepegjen. Adja hozzá a csirke csíkokat a kender keverékhez, és óvatosan forgassa be, amíg a csirkét el nem fedi. Vegye ki és helyezze a csirkecsíkot a sütőlapra. Ismételje meg az összes csirkével.
- Permetezzen főző spray-t a csirkecsíkokra, hogy azok mind enyhén le legyenek fedve. Ezután kb. 15-20 percig sütjük, félig forgatva, amíg a csirke meg nem sült, és már nem lesz rózsaszínűbelül, és a bunda aranysárga lesz.
- Tálalja melegen a kívánt mártással.
Komentáře provozovány službou DISQUS