Kender Tabbouleh
- Megjelent: 15.10.2019
- Módosítva: 21.02.2022
A kender tabbouleh készítése hihetetlenül egyszerű és szupergyors! Csak egy tál, 11 alapanyag és egy kés szükséges a zöldségek aprításához! Miután mindent apróra vágtak, csak dobd bele egy tálba.
Hozzávalók:
- 1 csésze hántolt kendermag
- 1/2 csésze kockára vágott vöröshagyma
- 1 1/2 csésze koktélparadicsom, negyedekre vágva
- 1 uborka apróra aprítva
- 2 evőkanál kendermagolaj - vagy -olíva
- 1 csésze friss menta, apróra vágva
- 1 csésze apróra vágott petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma, darálva vagy reszelve
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál tengeri só
- Őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
Tegye az összes hozzávalót egy nagy tálba, és keverje össze. Kóstolja meg és adjon hozzá további citromlevet, kender olaj és borsot, ha szükséges. Tálaljuk azonnal, vagy hűtsük le a hűtőszekrényben, amíg készen áll a tálalásra. A tál alján összegyűlhet egy kevés folyadék ha állni hadjuk, csak jól keverje meg, ha ez megtörténne.
Tálalások a kendermag használa szinte elegedhetewtlen :)