Lencse, quinoa, kendermag gombóc
Ezek a vegán gombócok annyira finomak és ízletesek, hogy el sem hiszem, hogy tele vannak tápártékekkel. Olyan ízletes, mint egy nagy tál spagetti marinara.
Hozzávalók:
- 1 csésze főtt vöröslencse
- 1/2 csésze főtt quinoa
- 3 evőkanál szárított paradicsom, apróra vágva
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 2 -3 evőkanál héjas vagy hántolt kendermag
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 evőkanál étkezési élesztő
- 1 teáskanál oregánó, vagy ízlés szerint
- 1/2 teáskanál fokhagyma por
- 1/2 teáskanál hagyma por
- 1/4 teáskanál tengeri só, vagy ízlés szerint
- 1/8 teáskanál fekete bors, vagy ízlés szerint
- 1/2 - 3/4 csésze gluténmentes kenyér morzsákat vagy Panko kenyér morzsákat
Elkészítése:
Mixelje össze az összes összetevőt, kivéve a zsemlemorzsákat egy élelmiszer-feldolgozóban, pár másodpercig. Ne keverje túl! Öntse a zsemlemorzsát egy laposabb tálba. Használjon egy evőkanalat a kiporciózáshoz, majd a kézzel formáljon golyókat belőlük. Nem lehet igazán görgetni őket a kezben; finoman formálja őket. Ezután óvatosan forgassuk a gombócot zsemlemorzsába egy nagyon kicsit nyomkodva hogy minél vastagabb legyen rajta a réteg.
Főzés:
Pan Fry módszer: Adjunk hozzá 1 1/2 evőkanál kókuszolajat egy serpenyőbe, és melegítsük át közepes hővel, amíg az olajba szórt morzsa azonnal el nem kezd sülni. Tegyük bele a gombócokat, fordítsuk meg őket kb 30 másodpercenként, amíg aranysárgák nem lesznek.
Sütés: melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Helyezzük a gombócokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süssük kb. 15 percig, vagy addig, amíg enyhén megpirult.
Megjegyzés:
Adjunk hozzá néhány csipetnyi piros paprika pelyhet ha fűszeresebb gombócokat szeretnénk!
Komentáře provozovány službou DISQUS