Lencse, kendermag gombóc

Lencse, kendermag gombócEzek a vegán gombócok annyira finomak és ízletesek, hogy el sem hiszem, hogy tele vannak tápártékekkel. Olyan ízletes, mint egy nagy tál spagetti marinara.

Hozzávalók

1 csésze - Főtt vöröslencse
1/2 csésze - Főtt quinoa
3 evőkanál - zárított paradicsom, apróra vágva
1 evőkanál - Őrölt lenmag
2 -3 evőkanál - Héjas vagy hántolt kendermag
1 evőkanál - Zabliszt
1 evőkanál - Étkezési élesztő
1 teáskanál - Oregánó, vagy ízlés szerint
1/2 teáskanál - Fokhagyma por
1/2 teáskanál - Hagyma por
1/4 teáskanál - Tengeri só, vagy ízlés szerint
1/8 teáskanál - Fekete bors, vagy ízlés szerint
1/2 - 3/4 csésze -Gluténmentes kenyér morzsákat vagy Panko kenyér morzsákat

Instrukciók

Mixelje össze az összes összetevőt, kivéve a zsemlemorzsákat egy élelmiszer-feldolgozóban, pár másodpercig. Ne keverje túl! Öntse a zsemlemorzsát egy laposabb tálba. Használjon egy evőkanalat a kiporciózáshoz, majd a kézzel formáljon golyókat belőlük. Nem lehet igazán görgetni őket a kezben; finoman formálja őket. Ezután óvatosan forgassuk a gombócot zsemlemorzsába egy nagyon kicsit nyomkodva hogy minél vastagabb legyen rajta a kendermag réteg.

Főzés: Pan Fry módszer: Adjunk hozzá 1 1/2 evőkanál kókuszolajat egy serpenyőbe, és melegítsük át közepes hővel, amíg az olajba szórt morzsa azonnal el nem kezd sülni. Tegyük bele a gombócokat, fordítsuk meg őket kb 30 másodpercenként, amíg aranysárgák nem lesznek.

Sütés: melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Helyezzük a gombócokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süssük kb. 15 percig, vagy addig, amíg enyhén megpirult.

Megjegyzés:

Adjunk hozzá néhány csipetnyi piros paprika pelyhet ha fűszeresebb gombócokat szeretnénk!