Lencse, kendermag gombóc
- Megjelent: 16.07.2019
- Módosítva: 16.05.2023
- Szerző: Zoltan Batki
Ezek a vegán gombócok annyira finomak és ízletesek, hogy el sem hiszem, hogy tele vannak tápártékekkel. Olyan ízletes, mint egy nagy tál spagetti marinara.
Hozzávalók
Elkészítése
Mixelje össze az összes összetevőt, kivéve a zsemlemorzsákat egy élelmiszer-feldolgozóban, pár másodpercig. Ne keverje túl! Öntse a zsemlemorzsát egy laposabb tálba. Használjon egy evőkanalat a kiporciózáshoz, majd a kézzel formáljon golyókat belőlük. Nem lehet igazán görgetni őket a kezben; finoman formálja őket. Ezután óvatosan forgassuk a gombócot zsemlemorzsába egy nagyon kicsit nyomkodva hogy minél vastagabb legyen rajta a kendermag réteg.
Főzés:
Pan Fry módszer: Adjunk hozzá 1 1/2 evőkanál kókuszolajat egy serpenyőbe, és melegítsük át közepes hővel, amíg az olajba szórt morzsa azonnal el nem kezd sülni. Tegyük bele a gombócokat, fordítsuk meg őket kb 30 másodpercenként, amíg aranysárgák nem lesznek.
Sütés: melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Helyezzük a gombócokat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és süssük kb. 15 percig, vagy addig, amíg enyhén megpirult.
Megjegyzés:
Adjunk hozzá néhány csipetnyi piros paprika pelyhet ha fűszeresebb gombócokat szeretnénk!