Tartalom
 Hozzászólás írása
Világkonyha Desszert 357 kcal 3.5 / 5

Szuper magvas napraforgóvaj chia, kendermag, len és tökmaggal - tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, zabhoz és még sok mindenhez! Krémes enyhe ropogással, hat összetevővel, valamint vitamin- és ásványi anyagokban gazdag!

Teljes elkészítési idő

25 perc.

Előkészítési idő

10 perc

Főzési idő (perc)

15 perc

Adag

13

Teljes elkészítési idő: 25 perc.

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő (perc): 15 perc

Adag: 13

Hozzávalók

336 g -
nyers napraforgómag (ha pörkölt, hagyja ki a pörkölési lépést!)
1/4 teáskanál -
tengeri só (többé-kevésbé ízlés szerint)
12 g -
chia mag
7 g -
lenmagliszt
4 g -
sült sózott tökmag
1-2 teáskanál -
kókuszdió cukor (opcionális)

Instrukciók

  1. Ha napraforgómag pörkölt (ha lehetséges, válasszon sósat), hagyja ki ezt a lépést. Egyébként melegítse elő a sütőt 176 ° C -ra, és szórja a napraforgómagot egy sütőlapra.

  2. Süsse 10-15 percig, az edényt alkalmanként keverve / forgatva, amíg illatos és halvány aranybarna lesz.

  3. Adjon hozzá a pörkölt napraforgómagot, darálja meg botmixszerrel, vagy nagysebességű turmixgépben addig, amíg vaj képződik, szükség szerint lekaparva az mixer oldaláról. Ez körülbelül 5-7 percig tarthat. Kerülje, a nedves adalékanyagok hozzáadását, mert kicsapódhat a vaj.

  4. Adjunk hozzá sót, chia magot, lenmagot, kendermagot és tökmagot, majd keverjük össze , más magokkal is.kombináljuk. ízlés szerint változtathatja az ízesítését, sósan és édesen is alkalmazhatja, ne használjon folyékony édesítőszert!

  5. Ez a vaj tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, gofrihoz, palacsintához és még sok mindenhez! Tárolja szobahőmérsékleten 1-2 hétig, vagy hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig!


Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.