Szuper magvas napraforgóvaj
- Megjelent: 17.01.2020
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Szuper magvas napraforgóvaj chia, kendermag, len és tökmaggal - tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, zabhoz és még sok mindenhez! Krémes enyhe ropogással, hat összetevővel, valamint vitamin- és ásványi anyagokban gazdag!
Hozzávalók
Elkészítése
-
Ha napraforgómag pörkölt (ha lehetséges, válasszon sósat), hagyja ki ezt a lépést. Egyébként melegítse elő a sütőt 176 ° C -ra, és szórja a napraforgómagot egy sütőlapra.
-
Süsse 10-15 percig, az edényt alkalmanként keverve / forgatva, amíg illatos és halvány aranybarna lesz.
-
Adjon hozzá a pörkölt napraforgómagot, darálja meg botmixszerrel, vagy nagysebességű turmixgépben addig, amíg vaj képződik, szükség szerint lekaparva az mixer oldaláról. Ez körülbelül 5-7 percig tarthat. Kerülje, a nedves adalékanyagok hozzáadását, mert kicsapódhat a vaj.
-
Adjunk hozzá sót, chia magot, lenmagot, kendermagot és tökmagot, majd keverjük össze , más magokkal is.kombináljuk. ízlés szerint változtathatja az ízesítését, sósan és édesen is alkalmazhatja, ne használjon folyékony édesítőszert!
-
Ez a vaj tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, gofrihoz, palacsintához és még sok mindenhez! Tárolja szobahőmérsékleten 1-2 hétig, vagy hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig!