Sült lazac, kenderrel

Sült lazac, kenderrelItt egy remek recept a sült lazac számára, amely nemcsak ízletes, hanem gyors és egyszerű is. Jóétvégyat!

Hozzávalók

1 - Lazacfilé
8 gramm - Kender
2 gerezd - Fokhagymát
1 - Nagyobb vöröshagyma felaprítva
1 evőkanál - Olívaolaj
1 - Paradicsom
3 evőkanál - Zsemlemorzsa
1 tk - Bors

Instrukciók

Előszőr a kendert (kender tea) daráljuk porrá egy kávédaráló segítségével. Keverje össze száraz zsemlemorzsával, és tegye félre. Oljaozza be a sütőedényt. Helyezze a halat a sütőedénybe majd szórja meg oregánóval, fokhagymával és borssal. Rakjon a tetejére egy réteg paradicsom szeletet és hagymát. Keverje össze a zsemlemorzsát olajjal, és rakjon egy réteggel a hal tetejére. Süsse 350 fokon kb. 12-15 percig.

Ajánlásuznk szerint a kendermag és kender olaj találásnál elkerülhetetlen! Próbálja ki, nem fogja megbánni!