Kender balzsam kamillával - recept

Szerző: Batki Zoltán

Miután megérezte a kender balzsam illatát, azonnal tudja, hogy a karácsony már a közelben jár! Ajakbalzsam bárhol könnyen megvásárolható, de mennyivel jobb, ha otthon készítheti el magának, esetleg formás tégelyben ajándéknak szeretteinek! Összeállítottuk a kamilla - kender balzsam receptjét, amely mindent tartalmaz, amely az ajkak puha bőréhez szükséges. Adalék mentes, és CSODÁS!

A kender balzsam a következőkből áll: shea vaj, kókuszdióolaj és kender - kamillaolaj, melyek nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek, eszenciális fahéjolajok a duzzadt ajkakért és narancs ami táplálja, hidratálja - az ajkak kezelésében a legfontosabb.

Az ajkunk tapintó érzékszerv, amely érzékeny az érintésre. Az bőre nagyon vékony, érzékeny, nem úgy mint a test többi részén, és ezért különös gondoskodást igényel - a szőrzet és az izzadságmirigyek hiánya miatt, amelyek védekező réteget képeznek és tartalmaznak verejtéket és zsírokat, hogy a bőrt nedvesen és simán tartsák. Ezért van az hogy ajkai gyorsabban kiszáradnak.

Miért kendermag olaj?

A kendermag olaj kiváló hidratáló az ajkak számára. Gazdag tápérték profilja van és hasznos bioaktív vegyületeket, illetve hasznos zsírsavakat tartalmaz, például omega 3,6,9 és linolsavat, A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D, E vitamint és vasat, kalciumot, réz, jód, magnézium, mangán, foszfor, kálium, cink, klorofill és rost. A zsírsavak a bőr külső rétegét alkotó sejtek kulcsfontosságú alkotóelemei. Ezek fontos tápanyagok a sejtek egészségéhez és segítenek, megakadályozzák a száraz és repedezett ajkakat.

.
.

Ajakbalzsam recept

Kender balzsam kamillával:

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze méhviasz (vagy candelilla viasz vegán alternatívához)
  • 1/4 csésze shea vaj
  • 1/4 csésze CBD kókuszdióolaj
  • 1/4 csésze kenderolaj
  • 3 evőkanál szárított kamillavirág
  • 15 csepp illóolaj
  • 12 csepp esszenciális fahéjolaj

Elkészítése:

Helyezze a kamillát egy nagy pohárba, majd adja hozzá a kenderolajat. Zárja be az üveget, és néhány percig rázza össze . Ezután pihentesse egy napig. Másnap öntse át az olajat egy finom szitán egy másik edénybe vagy bögrébe. Préselje ki a felesleges olajat a virágokból . Kb. 2 evőkanálnak kellene lennie összesen.

Tegyen fel vizet egy edényben, hogy vízgőz felett összeolvasztja a viaszt, shea vajat és kókuszdió olajat. Óvatosan melegítse és keverje addig, amíg a keverék megolvad. Adja hozzá a kamillával impregnált kenderolajat , és a fahéjolajjal, tetszőleges illóolajokkal és keverjük össze.

Óvatosan öntsük a keveréket 15 ml-es újrafelhasználható tégelyekbe, vagy ajakbalzsam-csövekbe. Hagyja lehűlni hogy megszilárduljon.

Alkalmazása

Ez a recept elég ahhoz, hogy kb. 15 pohár 15 ml balzsammal feltöltődjön. A keveréket egy nagy tégelbe is teheti. Használja az utasítások szerint és szükség szerint. Hűvös helyen tárolandó. Tartsa távol a közvetlen napfénytől. Felhasználandó 6-9 hónapon belül.

Tipp tőlünk - ha nem szeretne használni saját készítésű ajakbalzsamot vagy nem tetszik önnek az ajakbalzsam recept, kipróbálhatja a már kész balzsamot a Cannadorrától.

.

Tekintse meg tobábbi kender kozmetkum termékeinket.