Big Pharma, Soros György és a marihuána-legalizációja

Szerző: Ondrej Stovicek

Ha jobban megnézzük az egész helyzetet, a vállalatoknak csak egyetlen közös célja van: annak biztosítása, hogy részvényesei profitot szerezzenek. A gazdag szponzorok csapatával együtt Soros legalább 80 millió dollárt fektetett be a kenderesítésbe.

Nem lenne igazán meglepő, hogy a vállalati Amerika most a marihuána szabadidős célú legalizálására irányuló nagyon sikeres mozgalmára összpontosít. Csak 2015-ben 17% -ról 5,4 milliárd dollárra emelkedett az Egyesült Államokban a jogi eladásból származó nyereség, és ebben az évben 25% -kal várható a növekedésük - így a várható bevétel 6,7 milliárd dollár. Természetesen a vállalatok is szeretnék részesedést szerezni.

Ez nem csak egy modern arany láz, sokan úgy érzik, van egy rejtett társaság fedél alatt - ahol csak néhány nagyon gazdag ember mozgatja a szálakat.

Növekvő marihuána piac

A marihuána jogszerű eladása mögött álló számok szinte hihetetlenek, amikor figyelembe vesszük, hogy az amerikai Colorado területén az első kenderboltot csak két évvel ezelőtt nyitották meg. És ez csak a kezdet.

Az ArcView Market Research szerint a kannabiszpiac értékesítésének összege 2020-ra felbecsühetően, és megdöbbentően elérheti a  21,8 milliárd dollárt. Mindent összevetve, amikor a legalizált kenderpiac eléri ezt a pontot, akkor még az NFL League értékét is legyőzi, ami 2027-re 25 milliárd dollárra becsülhető.

"Azt gondolom, hogy 2017-ban újabb befektetők, üzletemberek és emberek újabb hulláma lesz, akik eddig a pillanatig inkább megfigyelnék a marihuána-piac helyzetét, és aktívan részt fognak venni ezen a piacon." Mondta az ArcView vezérigazgatója Tray Dayton.


A mai napig, négy állam és Columbia környéke legalizálta  marihuána használatát szabadidős célokra, ami így együttesen 23 állam, ahol a jogi mariijuana eladás megengedett. Más államok a 2017 őszi elnökválasztás után vesznek fontolóra a marihuána legális eladását rekreációs célokra.

Kalifornia az egyik olyan állam, amelyet nagy várakozással tekintünk meg, mert az ipar jelentős részét a kender rekreációs célú értékesítése befolyásolja. Ha ez az állapot legalizálni fogja a kender rekreációs célokat, akkor talán 2016 novemberében az ipari értékesítésből származó pénzügyi forgalom nem ismert határértékeket. Miután hozzáadta hozzá a Colorado, Oregon és Washington államban a szabadidős és gyógyászati felhasználásra szánt kenderre vonatkozó jogszabályok javítását - amely lehetővé teszi az Egyesült Államokba befektetők számára a legalacsonyabb piac finanszírozását -, akkor semmi sem igazán csoda, hogy a vállalati állatok Az órákon vannak.

De nem minden olyan szép, mint amilyennek látszik, és vannak olyan emberek is, akik valamilyen rejtett feladatot éreznek a kender jelenet mögött, amelyet a vállalati érdekek irányítanak, vagy jobb mondani, csak néhány gazdag, aki kapcsolódik a biotechnikai iparhoz vagy a Big Pharma-hoz.

Rejtett indítékok a marihuána legalizálására

Annak ellenére, hogy kívülről úgy tűnik, mintha a hétköznapi emberek mozgása vagy kezdeményezése lenne, az egész legalizációs folyamat mögött álló hatalom, legyen szó akár szabadidős vagy gyógyászati célú kenderre, csak senki más, mint Soros György. A gazdag szponzorok csapatával együtt Soros legalább 80 millió dollárt fektetett be a kenderesítésbe.

Monsanto Soros Marihuana

A nyílt társadalom előmozdításáért felelős alapítványának köszönhetően a pénzügyi adományokat a drogpolitikai szövetségbe - egy nonprofit szervezetbe - töltötte be, amelynek fő célja "az amerikai kábítószer-ellenes küzdelem". Minden évben hozzájárul az Amerikai Állampolgári Szabadságok Szövetségéhez - olyan szervezet, amely finanszíroz minden kísérletet a marihuána-legalizációra, és amely támogatja a marihuánapolitikai projektet is, amely támogatja a marihuána-legalizációra vonatkozó választásokat egyes államokban.

A "DEA legutóbbi marihuánai álláspontja" hivatalos dokumentumaiban az ügynökség rámutat arra, hogy a "több gazdag üzletember" - és nem csak az amerikai állampolgárok széles spektruma - elindította és folyamatosan fenntartotta az amerikai mozgalmat a marihuána szabadidős célokra történő legalizálására. Pénzügyi támogatásuk és befolyásuk nélkül az amerikai hanyagkodási mozgalom hamarosan véget ér.

Ráadásul Soros nagyon hasznos volt Uruguayban is, amely az első az államilag legalizált termesztés, értékesítés és fogyasztás a kenderben. Ő a DPA (Drug Policy Alliance) vezetője - a kender legalizálásának leghatásosabb szervezete a világon. A DPA nemcsak az USA-ban, hanem Uruguayban és más latin-amerikai országokban is rendkívül befolyásos.

Soros György úgy tűnik, hogy hős a kender legalizálásában - segít az amerikai államoknak (sőt egész országoknak) a kenderre vonatkozó jogszabályok közelítésében a szabadidős és gyógyászati célokra. Ugyanakkor a gyógyszeripar és a Monsanto egyik legfontosabb részvényesévé vált - alapvetően ugyanaz a kémiai vállalat és vállalat, amely kifejlesztette az Orange ügynököt, a DDt-et, a PCB-ket, a mérgező peszticideket, az rGBH-t, a Roundup Ready-t és Genetikailag módosított Frankenfoods.

Közben az emberek széles körben elterjedt pletyka, hogy a Monsanto a géntechnológiával módosított kendert fejlesztette, nem erősítették meg, de ha ezt a témát részletesebben elkezdi kutatni, akkor kiderül, hogy ez a vállalat titokban kutatást végez a THC-ről (tetrahidrokannabidiolról) Kenderben találták, csak egy célvaló - genetikailag módosítani ezeket a növényeket a közeljövőben.
William Engdahl, a "A megsemmisítés magjai: a genetikai manipuláció rejtett napirendje" című könyv szerzője


"David Watson a holland cégtől - A Hortapharm 1990-ben hozta létre a kenderfajták legnagyobb kendergyűjteményét, 1998-ban a brit GW Pharmaceuticals megállapodást írt alá a Hortapharm-ral, amely lehetővé teszi a GW Pharma számára a Hortapharm cég kenderének felhasználását további Kutatások. "

"A német Bayer AG 2003-ban szerződést írt alá a GW Pharmaceuticals vállalattal a kender kivonat kutatásában való részvételről, 2007-ben a Bayer AG megállapodott abban, hogy a Monsanto technológiai csere ... [...] Ezért a Monsanto diszkrét hozzáféréssel rendelkezik A kendertermékekkel és azok genetikai módosításaival foglalkozik 2009. évben a GW Pharmaceuticals bejelentette, hogy sikeresen sikerült módosítani a kendert és szabadalmaztatott egy új kenderfajtát. "

GMO kender a világon

Engdahl úgy véli, hogy nem kell nagyszerű képzelőerővel kitalálni, hogy a Monsanto megalapozza a szabadalmaztatott kenderfajták jövőbeli ellenőrzését, különösen Uruguayban, ahol maga Mujica elnök is azt mondta, hogy egy kipróbálási kódot kíván létrehozni Az országából annak érdekében, hogy megakadályozzák a feketepiacot.
A Monsanto ezért könnyen léphetett be és teljesítheti Mujica elnök kívánságát - sőt, ha évtizedekig összekapcsoljuk a vállalat történelmét a kukorica és a szója sikeres genetikai termesztésével.

Ami az USA-t illeti, fontos megjegyezni, hogy a kender technikai és orvosi célú felhasználása nagyon jövedelmező és sok ágazat számára hasznos, mint a katonai, amerikai börtönrendszer, a bankrendszer, a fosszilis tüzelőanyagok, az építőipar, a gyapot és különösen a gyógyszeripar .

Az egész helyzet tisztázása érdekében a Conrad Justice Kiczenski figyelmeztet:

"A szabályozás következő szintje a kender termesztésében és felhasználásában való szabályozásában, engedélyezésében és adóztatásában rejlik, a vállalati rendszer összes gyakorlati jelentőségén keresztül, és ez a genetikai manipuláció és a kanabisz-genom későbbi szabadalmaztatása."