Tartalom
Kender és csokoládé brownies
- Megjelent: 12.05.2017
- Módosítva: 04.05.2023
- Szerző: Zoltan Batki
Európai konyha
Desszert
466 kcal
A kender brownie az Ön ízlésének megfelelően változhat. Ősszel lehet hozzá almát, télen kókuszt vagy narancshéjat adni. Egészségére!
Hozzávalók
1 kocka -
nem sós vaj
A tésztához:
1 csésze -
1 csésze -
kenderlisztet
6 evőkanál -
kenderes vajat
2 -
csokoládé
¼ csésze -
kakaó
½ kanál -
sütőport
½ csésze -
cukornád
2 kanál -
vanília
2 -
tojás
só
Elkészítése
Hogyan készítsünk kender vajat:
Keverjük össze a vajat, és fokozatosan adagoljuk a kendermag olaj, amíg a krémes állagú nem lesz. Ha kicsit édesebben szerei, adjon hozzá egy pár teáskanál mézet.
Kender vaj, kender teából:
Hagyja, hogy egy kocka vaj feloldódjon egy közepes serpenyőben. Adjunk hozzá kender teák és melegítsük kb. 45 percig. Keverjük meg néha. A forralás után préseljük át a vajat, és tegyük egy edénybe.
A tészta
Az összes száraz összetevőt keverje össze. Verje fel a vajat a tojással, majd adjuk hozzá száraz hozzávalókat. Végül adjunk hozzá csokoládé-zsetont, reszelt almát majd szórjuk meg a tésztát a kendermagok használatával.
Süsük 30 percig közepes hőségben.
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.