Tartalom
Kendermag alfredo szósz
- Megjelent: 29.05.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Olasz konyha
Főtt étel
535 kcal
Egy olyan mártás, amely ízlével és erős krémes konzisztenciájával meghökkent. Nem is beszélve az előkészítés sebességéről :-) Mindenképpen próbálja ki!
Hozzávalók
1/2 csésze -
nyers kesudió
1/2 csésze -
1/2 csésze -
sima cukrozatlan mandulatej
1 evőkanál -
friss citromlé
2 gerezd -
fokhagyma, összetört és hámozott
½ - 1 teáskanál -
tengeri só (egy teáskanállal használjon, ha nem sózza meg a tésztát!)
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Kis csipetnyi -
szerecsendió (opcionális)
Elkészítése
- Áztassa a kesudiót meleg vízben legalább 30 percig, hogy megpuhuljon. Használat előtt öntse le a vizet róla.
- Adjon hozzá minden összetevőt egy nagy teljesítményű mixerbe, és turmixolja össze alaposan 2 percig, vagy amíg a szuper krémes és sima lesz.
- Tálalja kedvenc tésztájával vagy a zöldségeivel.
- A maradékot tárolja hűtőben.
Ne feledje! Tészták eseteben szinte kötlező a kendermag és a kendermag olaj haszláata a tálalásnál! :)
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.