Almás kender muffinok

almas-kender-muffinok_Enyhén fűszerezett almás muffinok, egy csipet kendermag hozzáadásával. Finom, könnyű és gyors! Biztosan ízleni fog az egész családnak!

Nedves, enyhén fűszerezett muffinok kenderes magvak hozzáadott táplálékával. Ezek könnyűek és gyorsak, és biztosan tetszenek mind a gyerekek, mind a felnőttek!

Hozzávalók

1, 1/2 csésze - Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 csésze - Zab liszt
2/3 - 3/4 csésze - Kendermag
2 teáskanál - Sütőpor
1 teáskanál - Szódabikarbóna
1/4 teáskanál - Tengeri só
1, 1/2 - 1, 3/4 teáskanál - Fahéj
1/4 teáskanál - Őrölt kardamom (helyettesítheti frissen reszelt szerecsendiót)
1 csésze nem - Édesített organikus almaszósz
1/2 csésze - Tiszta juharszirup
3/4 csésze - Sima vagy laktózmentes tej
1, 1/2 teáskanál - Tiszta vanília kivonat
1/3 csésze - Mazsola vagy aprított nyers banán darabok

Instrukciók

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz összetevőket, szitáljuk bele a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük jól össze, míg az összes hozzávaló jól el nem keveredik. Majd egy másik tálban keverjük össze az almaszószt, a juharszirupot, a laktózmentes tejet és a vaníliát. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez, majd gyengéden keverjük át, amíg jól össze nem keveredik (ne keverjük túl). A mixet adagoljuk muffin serpenyőformákba melyek sütőpapírral vannak kibélelve (a recept 12db muffin forma megtöltésére elég). Süssük 21-23 percig.

Jó étvágyat!