Kender és citrom Hummus
- Megjelent: 26.06.2019
- Módosítva: 21.02.2022
Kender Hummus, héjas kendermag szívvel. Ízletes, egyszerű és szuper tápláló, nagy szeretettel készült.
Hozzávalók:
- 250g főtt csicseriborsó
- 75 g hántolt kendermag
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 bio citrom leve
- 2 evőkanál kenderolaj
- 6 evőkanál tahini
- ¼ teáskanál citromhéj
- 4 evőkanál viz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt koriander
Elkészítése:
- Törje össze a fokhagymát.
- Facsarja ki a citromot
- Reszelje le a citrom héjat.
- Keverjük össze az összes összetevőt turmixgépben, amíg krémes, sima nem lesz.
Kender olaj használatát javasoljuk tálaláskor.