Kendermag alfredo szósz
Egy olyan mártás, amely ízlével és erős krémes konzisztenciájával meghökkent. Nem is beszélve az előkészítés sebességéről :-) Mindenképpen próbálja ki!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze nyers kesudió
- 1/2 csésze héjas kendermag
- 1/2 csésze sima cukrozatlan mandulatej
- 1 evőkanál friss citromlé
- 2 gerezd fokhagyma, összetört és hámozott
- ½ - 1 teáskanál tengeri só (egy teáskanállal használjon, ha nem sózza meg a tésztát!)
- Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- Kis csipetnyi szerecsendió (opcionális)
Elkészítése:
- Áztassa a kesudiót meleg vízben legalább 30 percig, hogy megpuhuljon. Használat előtt öntse le a vizet róla.
- Adjon hozzá minden összetevőt egy nagy teljesítményű mixerbe, és turmixolja össze alaposan 2 percig, vagy amíg a szuper krémes és sima lesz.
- Tálalja kedvenc tésztájával vagy a zöldségeivel.
- A maradékot tárolja hűtőben.
Komentáře provozovány službou DISQUS