Tartalom
Kendermag öntet salátákhoz
- Megjelent: 05.11.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Cseh konyha
Saláta
254 kcal
Sima és krémes dió-, tej- és olajmentes kendermag növény-öntet! Tökéletes salátákhoz, szendvicsekhez, nyers vagy párolt, sült zöldségekhez, szinte mindenhez használható.
Hozzávalók
3/4 csésze -
2/3 csésze -
szűrt víz, szükség esetén még több
3 db -
datolya
2-3 db -
fokhagyma gerezd - akár több is a szereti a fokhagymát
1 evőkanál -
almaecet
2 evőkanál -
friss citromlé
1 teáskanál -
szárított oregánó
1 teáskanál -
szárított, vagy friss petrezselyem
tengeri só és bors ízlés szerint
Elkészítése
- Helyezze a kendermagokat egy közepes tálba, és öntse fel annyi szűrt vízzel, hogy ellepje. Hagyja 2-3 órán át vagy egy éjszakán át ázni.
- Öblítse a magokat addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
- Helyezze a kendermagok, a vizet, a darbolt datolyát,, a fokhagymát, az ecetet és a citromlevet a turmixgép táljába, és turmixolja amíg sima nem lesz. Adjon hozzá még vizet, ha szükséges a kívánt állag eléréséhez.
- Helyezze az öntettel egy tálba, adja hozzá az oregánót és a petrezselymet, és alaposan keverje össze.
- Ízesítse tengeri kendersóval és borssal.
- Tárolja az öntetet légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben.
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.