Tartalom
 Hozzászólás írása
Cseh konyha Saláta 254 kcal 5 / 5

Sima és krémes dió-, tej- és olajmentes kendermag növény-öntet! Tökéletes salátákhoz, szendvicsekhez, nyers vagy párolt, sült zöldségekhez, szinte mindenhez használható.

Teljes elkészítési idő

3 óra.

Előkészítési idő

5 perc

Főzési idő (perc)

3 óra

Adag

2

Teljes elkészítési idő: 3 óra.

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő (perc): 3 óra

Adag: 2

Hozzávalók

3/4 csésze -
2/3 csésze -
szűrt víz, szükség esetén még több
3 db -
datolya
2-3 db -
fokhagyma gerezd - akár több is a szereti a fokhagymát
1 evőkanál -
almaecet
2 evőkanál -
friss citromlé
1 teáskanál -
szárított oregánó
1 teáskanál -
szárított, vagy friss petrezselyem
tengeri só és bors ízlés szerint

Instrukciók

  1. Helyezze a kendermagokat egy közepes tálba, és öntse fel annyi szűrt vízzel, hogy ellepje. Hagyja 2-3 órán át vagy egy éjszakán át ázni.
  2. Öblítse a magokat addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
  3. Helyezze a kendermagok, a vizet, a darbolt datolyát,, a fokhagymát, az ecetet és a citromlevet a turmixgép táljába, és turmixolja amíg sima nem lesz. Adjon hozzá még vizet, ha szükséges a kívánt állag eléréséhez.
  4. Helyezze az öntettel egy tálba, adja hozzá az oregánót és a petrezselymet, és alaposan keverje össze.
  5. Ízesítse tengeri kendersóval és borssal.
  6. Tárolja az öntetet légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben.

Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.