Kendermag öntet salátákhoz
Sima és krémes dió-, tej- és olajmentes kendermag növény-öntet! Tökéletes salátákhoz, szendvicsekhez, nyers vagy párolt, sült zöldségekhez, szinte mindenhez használható.
Hozzávalók:
- 3/4 csésze kendermag
- 2/3 csésze szűrt víz, szükség esetén még több
- 3 db datolya
- 2-3 db fokhagyma gerezd - akár több is a szereti a fokhagymát
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított, vagy friss petrezselyem
- tengeri só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Helyezze a kendermagokat egy közepes tálba, és öntse fel annyi szűrt vízzel, hogy ellepje. Hagyja 2-3 órán át vagy egy éjszakán át ázni.
- Öblítse a magokat addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
- Helyezze a kendermagokat, a vizet, a darbolt datolyát,, a fokhagymát, az ecetet és a citromlevet a turmixgép táljába, és turmixolja amíg sima nem lesz. Adjon hozzá még vizet, ha szükséges a kívánt állag eléréséhez.
- Helyezze az öntettel egy tálba, adja hozzá az oregánót és a petrezselymet, és alaposan keverje össze.
- Ízesítse tengeri kendersóval és borssal.
- Tárolja az öntetet légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben.
Komentáře provozovány službou DISQUS