Kendermag öntet salátákhoz

Kendermag öntet salátákhozSima és krémes dió-, tej- és olajmentes kendermag növény-öntet! Tökéletes salátákhoz, szendvicsekhez, nyers vagy párolt, sült zöldségekhez, szinte mindenhez használható.

Hozzávalók

3/4 csésze - Kendermag
2/3 csésze - Szűrt víz, szükség esetén még több
3 db - Datolya
2-3 db - Fokhagy a gerezd - akár több is a szereti a fokhagymát
1 evőkanál - Almaecet
2 evőkanál - Friss citromlé
1 teáskanál - Szárított oregánó
1 teáskanál - Szárított, vagy friss petrezselyem
Tengeri só és bors ízlés szerint

Instrukciók

Helyezze a kendermagokat egy közepes tálba, és öntse fel annyi szűrt vízzel, hogy ellepje. Hagyja 2-3 órán át vagy egy éjszakán át ázni.
Öblítse a magokat addig, amíg a víz tiszta nem lesz.
Helyezze a kendermagok, a vizet, a darbolt datolyát,, a fokhagymát, az ecetet és a citromlevet a turmixgép táljába, és turmixolja amíg sima nem lesz. Adjon hozzá még vizet, ha szükséges a kívánt állag eléréséhez.
Helyezze az öntettel egy tálba, adja hozzá az oregánót és a petrezselymet, és alaposan keverje össze.
Ízesítse tengeri kendersóval és borssal.
Tárolja az öntetet légmentesen lezárt edényben a hűtőszekrényben.