Kendermag alfredo szósz
Egy olyan mártás, amely ízlével és erős krémes konzisztenciájával meghökkent. Nem is beszélve az előkészítés sebességéről :-) Mindenképpen próbálja ki!
Hozzávalók
1/2 csésze - Nyers kesudió
1/2 csésze - Héjas kendermag
1/2 csésze - Sima cukrozatlan mandulatej
1 evőkanál - Friss citromlé
2 gerezd - Fokhagyma, összetört és hámozott
½ - 1 teáskanál - Tengeri só (egy teáskanállal használjon, ha nem sózza meg a tésztát!)
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
Kis csipetnyi - Szerecsendió (opcionális)
Instrukciók
Áztassa a kesudiót meleg vízben legalább 30 percig, hogy megpuhuljon. Használat előtt öntse le a vizet róla.
Adjon hozzá minden összetevőt egy nagy teljesítményű mixerbe, és turmixolja össze alaposan 2 percig, vagy amíg a szuper krémes és sima lesz.
Tálalja kedvenc tésztájával vagy a zöldségeivel.
A maradékot tárolja hűtőben.
Ne feledje! Tészták eseteben szinte kötlező a kendermag és a kendermag olaj haszláata a tálalásnál! :)