Kendermagból készült tej
- Megjelent: 17.11.2015
- Módosítva: 28.04.2023
- Szerző: Lucie Garabášová
Az egész kendermag legjobb felhasználása, ha növényi tejet készítünk belőle, mely tartalmazza az összes fontos tápanyagot a legtermészetesebb módon. A kendermagtej tökéletesen alkalmas, mint gyermekek, mint felnőttek számára.
Elkészítése
Hagyja egy egész csomag kendermagot 24 órán keresztül vízben ázni (kb 300ml) vagy míg néhány mag meg nem törik és elkezd csírázni. Ez általában eltart 1, 1/2 vagy 3 napig. Abban az esetben, kendermagok áztatása 24 óránál hosszabb ideig tart, azt javasoljuk, hogy az első 24 óra elteltével cserélje le a vizet, és helyezze az edényt a hűtőbe. Ezután naponta kétszer cserélje ki a vizet. Amikor a magok megfélően átáztak, öntsük le a felesleges vizet és helyezzük a magokat egy tálba vagy edénybe. Adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük össze alaposan. Szűrjük át egy darab vásznon vagy szitán. Miután a tej elkészült, az ön ízlésé szerint hígítható.