Sütőtökös kender leves
- Megjelent: 13.09.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Hivatalosan is a levesek időszaka van. Ez egy szuper egyszerű tejmentes sütőtök és kender leves recept. A tök, a rozmaring és a kender olaj minden ízét adja, míg az édesítetlen kendertejnek a gazdag, krémes íze dominál (természetesen a tejszín vagy a tejtermék nélkül). Tetejére egy kókuszdió joghurt, néhány fekete bors és szórt kendermag-, és tej.
Hozzávalók
Elkészítése
- Melegítse elő a sütőt 180 / 200 * C hőmérsékletre, és tegyen rá két sütőtálcát sütőpapírral.
- Vágja fel a sütőtököt hosszirányban, magját szedje ki és tegye felfelé fordítva a sütőtálcákra. Locsolja meg alaposan olajjal (kenermag olaj), a rozmaringot, a sót és a borsot szórjon rá, majd dörzsölje be alaposan a tökbe. Tekerje be a fokhagyma gerezdet fóliába, és tegye a tálcára. Süsse a sütőben kb. Egy órán keresztül.
- A tököt a héja nélkül tegye egy nagy keverő edénybe és turmixolja össze /Lehet botmixerrel is közben adja hozzá a friss rozmaringleveleket is.
- Melegítsen 3-4 evőkanál olívaolajat egy fazékba, és karamellizálja benne a hagymát, majd adja hozzá a tököt, sót, borsot.
Mielőtt hozzá kazdene ajánljuk hogy hintse meg egy kevés kendermaggal. A kendermag adni fog az ételhez egy különleges izt. :)