Tartalom
 Hozzászólás írása
Európai konyha Előétel 277 kcal 5 / 5

Hivatalosan is a  levesek időszaka van. Ez egy szuper egyszerű tejmentes sütőtök és kender leves recept. A tök, a rozmaring és a kender olaj minden ízét adja, míg az édesítetlen kendertejnek a gazdag, krémes íze dominál (természetesen a tejszín vagy a tejtermék nélkül). Tetejére egy kókuszdió joghurt, néhány fekete bors és szórt kendermag-, és tej. 

Teljes elkészítési idő

90 perc.

Előkészítési idő

45 perc

Főzési idő (perc)

50 perc

Adag

4

Teljes elkészítési idő: 90 perc.

Előkészítési idő: 45 perc

Főzési idő (perc): 50 perc

Adag: 4

Hozzávalók

A leveshez:
2 -
közepes sütőtök
4 szál -
friss rozmaring
4 -
nagy fokhagymagerezd
Só és fekete bors / lehet fehér, vagy színes bors is/
1 -
fehér hagyma, apró kockákra vágva
1 teáskanál -
leves alappor vagy kocka
600ml -
kendermag krém tej
olivaolaj
A tálaláshoz:
2 evőkanál -
hántolt kendermag
kókuszdió joghurt
Fekete, vagy színes bors

Instrukciók

  1. Melegítse elő a sütőt 180 / 200 * C hőmérsékletre, és tegyen rá két sütőtálcát sütőpapírral.
  2. Vágja fel a sütőtököt hosszirányban, magját szedje ki  és tegye felfelé fordítva a sütőtálcákra. Locsolja meg alaposan olajjal (kenermag olaj), a rozmaringot, a sót és a borsot szórjon rá, majd dörzsölje be alaposan a tökbe. Tekerje be a fokhagyma gerezdet fóliába, és tegye a tálcára. Süsse a sütőben kb. Egy órán keresztül.
  3.  A tököt a héja nélkül tegye egy nagy keverő edénybe és turmixolja össze /Lehet botmixerrel is közben adja hozzá a friss rozmaringleveleket is.
  4. Melegítsen 3-4 evőkanál olívaolajat egy fazékba, és karamellizálja benne a hagymát, majd adja hozzá a tököt, sót, borsot.

Mielőtt hozzá kazdene ajánljuk hogy hintse meg egy kevés kendermaggal. A kendermag adni fog az ételhez egy különleges izt. :)


Írja meg véleményét...
Hozzászólás mint
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Legyen Ön az első, aki hozzászól.