Sütőtökös kender leves
Hivatalosan is a levesek időszaka van. Ez egy szuper egyszerű tejmentes sütőtök és kender leves recept. A tök, a rozmaring és a kendermagolaj minden ízét adja, míg az édesítetlen kendertejnek a gazdag, krémes íze dominál (természetesen a tejszín vagy a tejtermék nélkül). Tetejére egy kókuszdió joghurt, néhány fekete bors és szórt kendermag-, és tej.
Hozzávalók:
- A leveshez:
- 2 közepes sütőtök
- 4 szál friss rozmaring
- 4 nagy fokhagymagerezd
- Kendermagolaj
- Só és fekete bors / lehet fehér, vagy színes bors is/
- 1 fehér hagyma, apró kockákra vágva
- 1 teáskanál leves alappor vagy kocka
- 600ml kendermag krém tej
- olivaolaj
- A tálaláshoz:
- 2 evőkanál hántolt kendermag
- kókuszdió joghurt
- Fekete, vagy színes bors
Elkészítése:
- Melegítse elő a sütőt 180 / 200 * C hőmérsékletre, és tegyen rá két sütőtálcát sütőpapírral.
- Vágja fel a sütőtököt hosszirányban, magját szedje ki és tegye felfelé fordítva a sütőtálcákra. Locsolja meg alaposan kendermagolajjal, a rozmaringot, a sót és a borsot szórjon rá, majd dörzsölje be alaposan a tökbe. Tekerje be a fokhagyma gerezdet fóliába, és tegye a tálcára. Süsse a sütőben kb. Egy órán keresztül.
- A tököt a héja nélkül tegye egy nagy keverő edénybe és turmixolja össze /Lehet botmixerrel is közben adja hozzá a friss rozmaringleveleket is.
- Melegítsen 3-4 evőkanál olívaolajat egy fazékba, és karamellizálja benne a hagymát, majd adja hozzá a tököt, sót, borsot.
Komentáře provozovány službou DISQUS