Kender sütemény áfonya krémmel

Kender sütemény áfonya krémmelEgészséges és ízletes pite tejszínnel, lédús áfonyával és ízletes túróval. Próbáljon felkészülni a hétvégére. Természetesen mindenki szeretni fogja.

Hozzávalók

50 g - Hántolt kendermag
50 g - Földimogyoró
50 g - Hajdina liszt
50 g - Rizsliszt
75 g - Datolya
100 ml - Víz
400 g - Túró
150g - Fekete áfonya
1 - Vanília pudingpor - főzés nélküli
40 g - Méz

Instrukciók

Tegyük a datolyákat forró vízbe és hagyjuk állni 10 percig. Ezután keverje össze őket botmixerrel úgy, hogy paszta legyen. Adjunk hozzá hajdina- és rizslisztet, őrölt dióféléket és kendermagok, és meggyúrjuk a tésztát., amelyet beleegyengetünk az olajjal (kendermag olaj) és rizslisztel megszórt tortaformába.

A túrót pudingporral és folyékony mézzel, habverővel simára keverjük. Majd finoman forgassuk bele a fekete áfonyát egy kanállal, és töltsük meg a tortaformát.

Legalább 20 perc - fél órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjen egy kicsit.

 JÓ ÉTVÁGYAT!