Szuper magvas napraforgóvaj

Szuper magvas napraforgóvajSzuper magvas napraforgóvaj chia, kendermag, len és tökmaggal - tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, zabhoz és még sok mindenhez! Krémes enyhe ropogással, hat összetevővel, valamint vitamin- és ásványi anyagokban gazdag!

Hozzávalók

336 g - Nyers napraforgómag (ha pörkölt, hagyja ki a pörkölési lépést!)
1/4 teáskanál - Tengeri só (többé-kevésbé ízlés szerint)
12 g - Chia mag
7 g - Lenmagliszt
10 g - Héjas kendermag
4 g - Sült sózott tökmag
1-2 teáskanál - Kókuszdió cukor (opcionális)

Instrukciók

  1. Ha napraforgómag pörkölt (ha lehetséges, válasszon sósat), hagyja ki ezt a lépést. Egyébként melegítse elő a sütőt 176 ° C -ra, és szórja a napraforgómagot egy sütőlapra.
  2. Süsse 10-15 percig, az edényt alkalmanként keverve / forgatva, amíg illatos és halvány aranybarna lesz.
  3. Adjon hozzá a pörkölt napraforgómagot, darálja meg botmixszerrel, vagy nagysebességű turmixgépben addig, amíg vaj képződik, szükség szerint lekaparva az mixer oldaláról. Ez körülbelül 5-7 percig tarthat. Kerülje, a nedves adalékanyagok hozzáadását, mert kicsapódhat a vaj.
  4. Adjunk hozzá sót, chia magot, lenmagot, kendermagot és tökmagot, majd keverjük össze , más magokkal is.kombináljuk. ízlés szerint változtathatja az ízesítését, sósan és édesen is alkalmazhatja, ne használjon folyékony édesítőszert!
  5. Ez a vaj tökéletes pirítóshoz, pékárukhoz, gofrihoz, palacsintához és még sok mindenhez! Tárolja szobahőmérsékleten 1-2 hétig, vagy hűtőszekrényben legfeljebb 1 hónapig!