Egyszerű kender és napraforgómag pástétom
- Megjelent: 10.10.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Ezt a vegán pástétomot nagyon egyszerű elkészíteni, és tele van kiváló minőségű, tápanyaggal sűrű összetevőkkel. Természetesen gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, adagonként 13 gramm kender fehérje tartalommal. Tálaljuk néhány teljes kiőrlésű keksszel, vagy felszeletelt uborkával, hogy felszolgálhatjuk könnyű ebédnek, vacsorának vagy előételként a barátoknak.
Hozzávalók
Elkészítése
- Helyezze az összes összetevőt egy turmixgépbe, vagy kézimixerrel egy tálban keverje addig, amíg a paszta nem lesz. Keverés közben le kell kaparnia az oldalát, hogy a keverék sima elegy legyen.
- Keressen egy kis, körülbelül 4-5 cm átmérőjű tálat. Helyezze bele egy sajtkendőt.
- Helyezze a kevert pástét keveréket a szűrőkendővel, vagy nedves sütőpapirral bélelt tálba, és késsel simítsa el a tetejét. Hagyja állni kb. 30 perc-ig, ez alatt megszilárdul.
- Ha készen áll, fordítsa fejjel lefelé az edényt egy tányéron, amíg a pástétom ki nem enged.
- Tálaljuk teljes kiőrlésű kekszettel vagy szeletelt uborkával. Legfeljebb egy hétig tárolhatja a hűtőszekrényben!
Megjegyzések
* Ha lehetséges a napraforgómagot áztatása 6 órán keresztül használat előtt. A recept ugyanolyan jó lesz, ha nem volt esélye a magok áztatására, bár lehet, hogy hosszabb ideig kell mixelni.