Tartalom
Kender süti csokoládéval
- Megjelent: 14.05.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Világkonyha
Desszert
322 kcal
A ropogós kender csokoládé sütik szinte ellenállhatatlanok!
Hozzávalók
2/3 csésze -
1/2 csésze -
1/3 csésze -
nádcukor - édesítőszer és bármilyen mennyiség az Ön igényei szerint
2 evőkanál -
viz
1 evőkanál -
keményítő
1 evőkanál -
vanília kivonat
2 csésze -
tönköly liszt
2/3 csésze -
sötét kakaó
1 teáskanál -
szódabikarbóna
fél -
teáskanál só
Elkészítése
- Melegítse elő a sütőt 190 fokra.
- Nagyobb tálban keverjük össze az olajat, a cukrot, a kendertejet, a nádcukrot, a vizet, a keményítőt és a vanília kivonatot.
- Egy másik tálban keverjük össze a tönköly lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Majd egy nagyobb tálban fokozatosan és alaposan keverje össze a másik keverékkel.
- Készítsen golyókat a kialakult tésztából. Tegyük őket egy tepsibe, melybe sütőpapírt helyez előtte. Tartson legalább négy centiméteres távolságot a golyók között, mivel a hő hatására szétterülnek.
- Süssük a sütőben 8-10 percig. Miután kivette a sütőből hagyja őket a tepsibe, legalább öt percig. Miután a sütik kihűltek tálalhatjuk őket.
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.