A CBD-k (kannabinoidok) természetesen előfordulnak az anyatejben

Szerző: Lucie Garabásová

Egy közelmúltban megjelent tanulmány legfrissebb megállapításai szerint megerősítést nyer, hogy az emberi anyatej kannabinoidokat tartalmaz. Az emberi testben vannak kannabinoid receptorok, amelyek természetesen kannabinoidok feldolgozására szolgálnak, például a tetrahidrokannabinol (THC), a kannabisz egyik elsődleges hatóanyaga.

Számos kiterjedt tudományos tanulmány szerint az emberi anyatej ugyanazokat a kannabinoidokat tartalmazza, amelyeket a kannabisz növényben talál, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő fizikai fejlődéshez. A test sejtmembránjai természetesen fel vannak szerelve ezekkel a kannabinoid receptorokkal, amelyek a kannabinoidok és más egyéb tápanyagok által aktiválva védik a sejteket a vírusoktól, a káros baktériumoktól, a ráktól és más sérülésektől.

Az anyatej az endokannabinoidok gazdag forrása, egy speciális neuromoduláló lipid típus, amely egyszerűen megtanítja az újszülöttnek, hogyan kell táplálkozni, a szopási folyamat stimulálása révén.

.
.
.

Dr. Melanie Dreher azon nőket tanulmányozta, akik a terhesség ideje alatt kannabiszt használtak, majd egy évvel a születésüket követően hasonlították össze a gyerekeket. Megállapította, hogy azoknak a nőknek a gyermekei, akik terhesség alatt napiszinten jutottak kannabiszhoz gyorsabban szocializálódtak, gyorsabban kerestek szemkontaktust, és könnyebben részt vettek tevékenységekben.

Ha ezek a kannabinolok nem lennének az anyatejben, az újszülöttek nem tudnák, hogyan kell táplálkozni, és nem tudnák, hogy kell feltétlenül táplálkozni, ami súlyos alultápláltsághoz vagy akár halálhoz vezethet. Az újszülöttek, akiket szoptatnak, természetesen olyan adag kannabinolt kapnak, amely éhségérzetet vált ki, és támogatja a növekedést és fejlődést. Az anyatejjel táplált gyermekek viselkedésének megfigyelése mutatja a kannabinol hatásának jeleit. A kannabinoidok - az újszülöttek étvágyának serkentésére szolgáló alapvető funkciók mellett segíti a pihenést, megnyugtat.

A kannabinoidok azonban nem jelennek meg a mesterséges táplálékokban, ami tehát sokkal kevésbé előnyös, mint az anyatej.

.
.
.

Ezenkívül az endokannabinoid receptor rendszerről szóló tanulmány, amelyet az European Journal of Pharmacology közzétett, megállapította, hogy „Ennek az új fejleménynek az egészségre gyakorolt ​​hatásai messzemenőek, és ígéretes jövőt kínálnak a kannabinoidok számára a gyermekgyógyászatban, különös tekintettel a„ szervetlen kudarcot ”és cisztásos betegségeket érintő betegségek kezelésére. fibrosis. ”Kétféle kannabinoid receptor létezik az emberi testben; a CB1 típus, amely elsősorban az agyban található, és a CB2 típus, amely megtalálható az immunrendszerben és a test többi részében. Ezen receptorok mindegyike reagál a kannabinoidokra, függetlenül attól, hogy gyermekek anyatejéből vagy felnőtteknél kannabiszból származnak.

Ez alapvetően azt jelenti, hogy az emberi test kannabinoidokat készít és igényel, mivel ezek a tápanyagok kulcsszerepet játszanak a sejtek megóvásában a betegségtől, az immunrendszer támogatásában, az agy és az idegrendszer védelmében, valamint a betegséget okozó fájdalom és gyulladás enyhítésében.

Az endokannabinoidok egy másik tanulmányában, amelyet a Pharmacological Reviews 2006 folyóiratban publikáltak, a Nemzeti Alkoholfogyasztási és Alkoholizmusügyi Intézet Élettani Tanulmányok Laboratóriumának kutatói számos egyéb jótékony hatást fedeztek fel. a kannabinoidok hatásai. Ezek magukban foglalják a megfelelő energiacsere és étvágy elősegítését, az anyagcsere-rendellenességek, a sclerosis multiplex kezelésének képességét, a neurogeneratív betegségek megelőzését és sok más egészségügyi problémát. A kannabinoidok - akár az emberi testben természetesen előállított, akár maga a kannabiszból származó termékek - kulcsszerepet játszanak az immunrendszer erősítésében és a betegségek sokféle formájának, többek között a rák elleni küzdelemben.