Kenderolaj kutyáknak - valóban működik?

Szerző: Lucie Garabásová

A kenderolaj kutyák számára történő felhasználása nagyon sokoldalú. De kenderolaj kutyák számára vajon alkalmas-e arra, hogy a kutyák bundájára fényesebb, egészségesebb, dúsabb legyen? Igen, a kenderolaj jó hatással van a kutyák szőrére! A kenderolajban található anyagok együttesen hozzájárulnak az egészséges bőr megőrzéséhez, támogatják a szőrzet egészségét és vitalitását.

A kenderolaj kutyáknak, szőrzet növekedésére is kiválóan hatással van. Az olajat a hidegen sajtolt kendermagból nyerik ami az egyik legalkalmasabb természetes olaj.

Minden olajnak van valamilyen tulajdonsága, ami miatt kiemelhető, de a kendernek több kiemelkedő tulajdonsága van. A kiegyensúlyozott az Omega-3 és Omega-6 aránya, fitoszterolokat, tokoferolokat, klorofilt, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Mit jelent mindez a kedvencei számára?

Mit lehet találni a kenderolajban?

Omega-3 és Omega-6

Míg az omega-9-et a szervezet maga is képes előállítani, az omega-3-ot és az omega-6-ot táplálék vagy táplálékkiegészítők formájában kell bevinni. Kimutatták, hogy az omega-3 és 6 esszenciális zsírsavak erősítik a kutyák, macskák és emberek szívének egészségét. Segítenek alacsonyan tartani a koleszterinszintet, stabilizálni a szívritmuszavart (aritmiát) és csökkentik a vérnyomást. A linolsav (LA) növényi olajokban (kukorica, szójabab, repce, napraforgó, kender), teljes kiőrlésű gabonákban és baromfi zsírban (csirke, pulyka, kacsa) található.

Fitoszterolok

A fő fitoszterolok a következők: b-szitoszterin, kampeszterin, stigmaszterin és avenaszterol. Napi 1-3 g növényi szterinek bevitelével az LDL-koleszterinszint körülbelül 5-15%-kal csökken a különböző népcsoportokban.

Klorofill

Ez egy zöld pigment, amely zöld növényekben, cianobaktériumokban és néhány algában található. Ez adja a kenderolaj jellegzetes színét.

Vitaminok és ásványi anyagok

 • E (tokoferolok) - nagyszerű antioxidáns
 • A - a legnagyobb hatással van a normál látásra
 • D - leginkább a csontok és a fogak állapotára gyakorolt ​​hatásáról ismert
 • B - vitaminok – fontosak az anyagcsere megfelelő működéséhez
 • C - immunrendszerre hat, antioxidáns

Jelen lévő ásványi anyagok:

 • Kalcium
 • Magnézium
 • Kálium
 • nyomelemek, majd vas

GLA sav (1-4% tartalom)

A gamma-linolénsav egy linolsavból származó hosszú szénláncú sav, amely a kenderolajat az egyik legértékesebb növényi eredetű olajjá teszi. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, hatással van a nők hormonális zavaraira és pozitív hatással van a bőr minőségére.

.
.

Hogyan használjuk a kenderolajat kutyák számára?

A kenderolaj a legnépszerűbb a BARF-ot etető kutyatulajdonosok számára – ez a nyers hús etetésének módja, de granulátumhoz is adható. A kenderolaj csodálatos abban, hogy az immunrendszer támogatásának és az allergia csökkentésének köszönhetően még az érzékenyebb emésztésű állatoknál is támogatja az emésztési folyamatokat és a megfelelő emésztést.

Összességében azt javasoljuk, hogy kenderolajat adjunk a kutyák táplálékához – egy evőkanállal nagytestű, egy teáskanállal kistestű kutyák számára.

Milyen állatoknak alkalmas még a kenderolaj?

 • sportterhelésben
 • súlyhiánynál
 • ideges
 • allergiások
 • gyomorfekélytől és emésztési problémáktól szenved
 • bőrbetegséggel
 • amikor kívánatos a szaporodás elősegítése
 • öreg állatok (fontos telítetlen zsírsavakat tartalmaz)

Milyen visszajelzéseket kapunk az állattartóktól?

Sok vásárlónk kipróbálta már a kendert állatoknál. A legnagyobb csoportot természetesen a kutyatartók alkotják, de találhatunk köztük macskát, lovak vagy éppen görények, csincsillák… gazdáit is.

A leggyakoribb hatás a szőrzet állapotának javulása. Az állat szőrzete fényesnek, egészségesebbnek és vastagabbnak tűnik. A bőr helyreáll és visszatér természetes állapotába a különféle kiütések és ekcémák következményeiből. Ezt erősítik meg Abe, Beanie és Messie Staffordshire, Bullterrierek, akiknek gazdája így írt a kenderolajról: "Régóta használunk kenderolajat, és mindig dicsérjük gyönyörű fényes szőrüket."

Egy másik megfigyelt hatás az érzékeny emésztésre gyakorolt ​​jótékony hatás, amit például Sunny segítő kutya is megerősíti, aki @asistent_sunny néven szerepel az instagramon. „A kenderolaj emésztésre gyakorolt ​​hatását szinte azonnal megfigyeltük, mert a Sunny-nál korábban jelentkező problémák (havi 1-3 napon hígabb és gyakoribb széklet) 1-2 hét után azonnal megszűntek, és ezek az emésztési problémák nem is jelentkeztek. "