A kender kenőcs segít a hegeken?

Szerző: Batki Zoltán

A körömvirágos kender kenőcsünket valószínűleg nem kell mindenkinek bemutatni. De tényleg mindent ismer róla?

Mit szólnál a hegek gyógyulásához? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy a kender kenőcs hatékonyan gyógyítja-e a varrott bőrt nagyobb sérülések vagy műtétek után.

A kender kenőcs kínálatunk egyik legnépszerűbb terméke. A vásárlók sok problémára alkalmazzák és dicsérik, a száraz, viszkető, ekcémás bőr ápolásától, a repedezett szájzugok, a kisebb sérülések, égések gyógyításáig illetve az időskori lábápolásra vagy a házi kedvencek száraz mancsának kenésére.

.
.
.

Van-e értelme kender kenőcsöt használni a hegekre?

A körömvirág kivonatot, természetes lanolint, shea vajat és méhviaszt tartalmazó kender kenőcs bizonyítottan gyógyító hatású. A kender kenőcs BIO kender olajat is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő és regeneráló tulajdonságokkal is rendelkezik. A kenőcs nemcsak gyönyörűen ápolja, hidratálja a bőrt, hogy növelje annak rugalmasságát, hanem még regenerálja, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Mindkettő nagyon fontos a hegek gyógyításában.

A hegek kezelésére a kender kenőcs klasszikus kozmetikai vazelinnel is kombinálható. Gyakran maguk a sebészek javasolják. Olcsó és elérhető. A kender kenőcsben ne keressen vazelint, nincs benne. Helyette a természetes lanolin, amely védőréteget képez a bőrön, puhítja és kisimítja azt, sőt mi több, gyorsítja a sebgyógyulást, amit a hegek gyógyításnál biztosan értékelni fog. A shea vaj a kisebb sebek vagy égési sérülések regenerálódását is felgyorsítja, és természetes antibakteriális hatása is van.

.
.
.

Valódi fotódokumentáció a heg gyógyulási folyamatáról, vásárlónktól

Az alábbi részletes áttekintés a körömvirágos kender kenőcsről a kéztőalagút műtét utáni heg gyógyulási folyamatát mutatja be.

Heg gyógyulása kender kenőcsel

A felső 4. képen látszik, hogy a varratok kihúzása után enyhe forradás volt a hegen. Amikor a kéz hüvelykujját megmozdították, a heg kinyílt. Kezdetben az ügyfél csak vazelinnel kente be a heget.

Javaslatunk után kipróbálta a kenderkenőcsöt, ami utólag kellő rugalmasságot és regenerációt adott a bőrnek, és néhány nap múlva már látható volt a különbség. A heg bezárult és szépen gyógyult.

A gyógyulási folyamat részletesebb áttekintése az alsó képsorozatban található. Olvassa el, hogy milyen egyéb hatásai vannak a kender kenőcsnek.

heg gyoyulasa

.
.
.

Segít a kenderkenőcs a szemhéjműtéti hegeken?

Igen, a kender kenőcs segíthet a szemhéjműtéti hegeken is.

Mi az a szemhéjműtét?

A szemhéjplasztika, más néven szemhéjplasztika olyan sebészeti beavatkozás, amelyet a felső és/vagy alsó szemhéjon végeznek. A műtét célja a szem körüli bőrfelesleg, zsíros dudorok vagy izomszövetek eltávolítása, amelyek esztétikai problémákat okozhatnak vagy korlátozzák a látást.

  • Felső szemhéjplasztika: a felső szemhéjplasztika során a szemhéj természetes ráncaiban bemetszést ejtenek a felesleges bőr, a zsíros dudorok és esetleg az izomszövet eltávolítására. Ezzel a szemek megfiatalított megjelenése és jobb láthatóság érhető el.

  • Alsó szemhéjműtét: Az alsó szemhéjműtét során vagy a szem alatt a szempillák közelében, vagy a szemhéjak belsejében végeznek bemetszést. Ezáltal eltávolítják a felesleges bőrt, a zsírdudorokat és korrigálják az esetleges izomdudorokat. Az alsó szemhéjplasztika segít csökkenteni a puffadtságot, kisimítani a ráncokat és megfiatalítani az arc megjelenését.

A szemhéjműtétet gyakran kozmetikai beavatkozásként végzik a megjelenés javítása érdekében, de orvosi problémák, például a felső szemhéjon lévő bőr- vagy zsírfelesleg miatt korlátozott látás miatt is elvégezhető.

Hegek a szemhéjműtét után

A szemhéjműtét után gyakori, hogy a bemetszés helyén hegek keletkeznek. A szemhéjműtéti hegek láthatóak lehetnek, és a műtétet követő első néhány hónapban vörösek, dudorosak vagy duzzadtak lehetnek. Idővel azonban a hegek általában begyógyulnak, fokozatosan kisimulnak és világosodnak.

.
.
.

Milyen kenőcsöt válasszunk szemhéjműtét után?

Szemhéjműtét után javasoljuk, hogy válasszon körömvirágos kenderkenőcsöt, amely gyengéd összetételéről ismert. Nem tartalmaz sem kőolajat, sem pálmatermékeket - csak tiszta kendert, hidratáló lanolint és nyugtató körömvirágot.

Javasoljuk, hogy a kenőcsöt szükség szerint, ideális esetben naponta 2x alkalmazd.

Ha azt szeretnéd, hogy a szemhéjműtét utáni hegek gyógyulása valóban nagyszerű eredményt érjen el, a következő tippeket még mindig követjük:

  • Ne tedd ki a szemet UV-sugárzásnak
  • Ne sminkeld a heg környékét
  • Ne terheljük feleslegesen a bőrt.
  • Adj időt és nyugalmat a bőrnek a regenerálódáshoz

Győződj meg a saját szemeddel ennek a kenőcsnek a nagyszerű erejéről.