A legjobb kenőcs az égési sérülésekre

Szerző: Ondrej Stovicek

Különösen nyáron a leégés kockázata sokszorosára nő, már csak a túlzott napozás és a nem megfelelő UV-védelem miatt is. De nemcsak a nap égethet meg, a tűz is okozhat csúnya égési sérüléseket. Megbeszéljük, hogy mik azok az égési sérülések, hogyan kell gondoskodni róluk, és nem felejtjük el megnevezni a legjobb égési sérülésekre való kenőcsöket sem.

Mik az égési sérülések?

Az égési sérülés a bőr hőkárosodását jelenti - leggyakrabban a nap, esetleg tűz által. Az égési sérüléseket különböző módon lehet kezelni - a leggyakoribb kezelések a hűsítő kenőcsök vagy habok.

Hogyan néz ki a másodfokú égési sérülés?

Az égési sérülések az epidermiszt és a dermisz egy részét érintik. Az égés helye vörös, hólyagos, duzzadt és fájdalmas lehet.

LeégésÖsszefoglalva, másodfokú égési sérülések jelei lehetnek:

 • Hólyagok
 • Erős bőrpír
 • Az égett terület nedvesnek és fényesnek tűnhet
 • Fájdalmas tapintású bőr
 • Lehet fehér vagy szabálytalan színű az égési sérülés.

Mi okozza a másodfokú égési sérüléseket?

A legtöbb esetben a másodfokú részleges égési sérüléseket a következő okozzák:

 • forrázás
 • lángok (tűz) - forró tárggyal rövid ideig érintkező bőr
 • leégés
 • vegyi anyagok
 • elektromosság

Mivel kenjük be az égési sérüléseket?

Először is javasoljuk, hogy az érintett területet öblítse le hideg vízzel, majd alkalmazza a panthenolt - akár spray formájában, akár krémként. Vannak speciális kenőcsök és krémek is, amelyeket az égési sérülésekre lehet alkalmazni.

Melyik a legjobb kenőcs égési sérülésekre?

Leégés esetén használjon panthenolt tartalmazó regeneráló termékeket. Ha a terület fájdalmas, jobb, ha csak egy spray-t vagy panthenolhabot alkalmazunk leégésre.

A Cannadorra kínálatából kipróbálhatja:

Kenderolaj teafaolajjal

A termék kender olajat tartalmaz, amely regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatású, a teafa pedig kisebb sérülések, például horzsolások, vágások és kisebb égési sérülések kezelésére szolgál.

.

Segíti a bőr regenerálódását

Miután az égési sérülések egy kicsit begyógyultak, és már nem akut fázisban van, javasoljuk, hogy az érintett területet megfelelő testápoló krémmel kezelje, hogy felpuhítsa a bőrt és segítse a regenerálódását, amire különösen égési sérülések után van szükség.

.

Mi a teendő égési sérülések esetén, női tanácsok

Az enyhe égési sérülések általában egy-két hét alatt teljesen begyógyulnak, és általában nem okoznak hegesedést. Az égési sérülések kezelésének célja a fájdalom csökkentése, a fertőzések megelőzése és a bőrgyógyulásámak felgyorsítása.

 • Hideg víz

Enyhe égési sérülések esetén először is hideg (nem hideg) vizet kell az égett területre folyatni körülbelül 20 percig. Ezután mossa át az égett területet enyhén szappannal és vízzel.

 • Hűtő borogatások

Az égett területre helyezett hűvös borogatás vagy tiszta, nedves ruha segít enyhíteni a fájdalmat és a duzzanatot. A borogatást 5 és 15 perces időközönként alkalmazhatja. Próbáljon meg nem túl hideg borogatást használni, mivel az még jobban irritálhatja az égési sérülést.

 • Antibiotikumos kenőcsök

Az antibiotikumos kenőcsök és krémek segítenek megelőzni a fertőzéseket. Az égési sérülést kenje be antibakteriális kenőccsel, majd fedje le konyhai fóliával vagy steril, át nem eresztő kötéssel vagy ruhával.

 • Aloe vera

Az Aloe verát gyakran nevezik " égési növénynek". Tanulmányok azt mutatják, hogy az aloe vera hatékonyan gyógyítja az első és másodfokú égési sérüléseket. Az aloe gyulladáscsökkentő, elősegíti a vérkeringést és gátolja a baktériumok szaporodását. Vigyen fel egy réteg tiszta aloe vera gélt, amelyet az aloe vera növény leveléből vesznek közvetlenül az érintett területre. Ha aloe verát vásárol a boltban, győződjön meg róla, hogy nagy százalékban tartalmaz aloe verát. Kerülje az adalékanyagokat tartalmazó termékeket, különösen a színezékeket és az illatanyagokat.

 • Méz

A méz most lett édesebb. Finom íze mellett a méz helyileg alkalmazva segíthet a gyógyulásban. A kisebb égési sérülések bevált gyógyforrása. A méz gyulladáscsökkentő, valamint természetes módon antibakteriális és antifungális hatású.

 • A napfénynek való kitettség csökkentése

Próbálja meg nem kitenni az égési sérülést közvetlen napfénynek. Az égett bőr nagyon érzékeny a napra. Őrizze lefedve ruházatával.

 • Ne szakítsa fel a hólyagokat

Bár csábító lehet, hagyja békén a hólyagokat. A magától felszakadó hólyag fertőzéshez vezethet. Ha aggódik az égés következtében kialakult hólyagok miatt, forduljon orvoshoz.

 • Használjon vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót

Ha fájdalmai vannak, vegyen be vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót. Ne feledje, a kannabinoidok fájdalomcsillapító hatásúak is!