Kendermagos alma torta
- Megjelent: 03.11.2016
- Módosítva: 21.02.2022
Az Alma íze legjobb ősszel. Ezért készítettük el a jellemzően "őszi-sütemény" egészséges változatát, amelynek tésztája kendermagok használatával készült.
Hozzávalók:
- 1 csésze hámozott kendermag
- 1 csésze hajdina liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 250g Túró
- Töltelék
- 180g tofu
- 5 alma
- 3 evőkanál cukor
- Fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tészta elkészítéséhez, keverje össze a kendermagot, hajdina lisztet, cukrot, sütőport és a túrót, majd tegye sütő formába.
Preparation of filling:
Keverjünk össze egy almát a tofuval és cukorral. Reszeljük le a maradék 4 almát, majd adjunk hozzá a 2/3-át a tofu keverékhez. A keveréket öntsük a tészta tetejére, majd a maradék reszelt almát helyezzük a keverék tetejére és hintjük meg fahéjjal.
Süssük 40 percig 175°C-on a sütő középső részén.
Ne feledje! A hántolt kendermag a lálalásnál is használható.