Vörös Quinoa, kendermag hamburger
- Megjelent: 29.10.2019
- Módosítva: 03.05.2023
- Szerző: Zoltan Batki
Reméljük, hogy annyira szereti majd ezt a Vörös Quinoa, Kendermag burger receptjét, mint mi!
Hozzávalók
Elkészítése
-
A vörösbabot szűrje és öblítse le. Öntse a babot egy közepes méretű tálba.
-
Időközben öblítse le és tisztítsa le a vörös quinoát. Finom szűrőhálót használok erre.
-
Helyezze az öblített quinoát vízbe, és forrásig főzze, majd csökkentse a hőt, fedje le és főzze kb. 15 percig, amíg a víz felszívódik.
-
Időközben adja hozzá a többi összetevőt a babhoz, ¼ csésze kendermagok meghagyva. Kezével vagy burgonyatörővel törje össze az összes hozzávalót, beleértve a babot is. Szeretem, hogy a bab nem teljesen homogén, ezért nem kell olyan túl apróra nyomni. Csak összepréselni.
-
Miután a quinoa elkészült, szűrje le, és adjon 1 csésze főtt quinoa-t a patty keverékhez.
-
Keverje össze jól össze.
-
Egy serpenyőt olajozza be kender olaj hassználatával vékonyan, vagy olaj sprayvel, fújja be, és közepes hőmérsékletre melegítse fel.
-
Készítsen négy darab pogácsát a keverékből, forgassa meg őket a fenntartott kendermagokban a pogácsák mindkét oldalát. Szeretem, ahogyan a kendermag kissé megbarnul a serpenyőben. Süssük a pogácsákat mindkét oldalon 5 percig, amíg szép barna színt kap. Hagyja, hogy a hamburgerek kb. 10 percig pihenjenek mielőtt tálalják.
Jó étvágyat!