Fiatal kender - Királynő a zöld ételek között
Szerző: Batki Zoltán
Mindannyian ismerjük az árpát, a chlorella-t, a spirulina-t, de kevesen ismerik a fiatal kendert. Ez egy újdonság, amely könnyen felülbírálja az ismerős zöld ételeket. Mivel? Miért annyira egyedi?
Fiatal kender vs. chlorella, fiatal árpa, spirulina
Fiatal kender
- több klorofillt tartalmaz
- több rost származékot
- a termelés Csehországban történik (a fiatal árpa elsősorban az USA-ból és a chlorella Kínából vagy Tajvanból származik)
- tartalmaz CBDa - kannabidiol-savat
Fiatal kender - Hogyan állítják elő?
A fiatal kendert (Cannabis Sativa) olyan időpontban gyűjtik be, amikor a növény még nem kezd virágozni. Ezután szárítjuk, aprítjuk, alacsony hőmérsékleten, és finom porrá szitáljuk. A levél és a fiatal szár nem tartalmaz magokat és virágokat.
A fiatal kender összetétele
A fiatal kender klorofillot, kenderterpént, illóolajat és vitaminokat tartalmaz. A kannabinoidokat kisebb mértékben képviselik magukat, a legtöbb a CBD és a CBDa. Egyéb kannabinoidok a mérhetőség határán alul vannak.
A fiatal kender színe és íze
Az íze megkülönböztető és édes, a kenderterpén és a klorofill miatt. A színe mély zöld.
A fiatal kender használata
A fiatal kendert a gyümölcsökből és zöldségekből készített sima, friss gyümölcslében lehet belekeverni. De belekeverhetjük még joghurtba, müslibe ...
Vagy csak keverje el vízben.
Mire érdemes használni a fiatal kendert?
- hogy támogassa a szervezet védelmét
- energia visszanyeréséhez és regenerálódáshoz
- méregtelenítés és testtisztítás
- újra beindítani a természetes folyamatokat a szervezetben
- a jó emésztésre
- vitaminok kiegészítése télen