A legjobb tea a stressz ellen - Kender tea

Szerző: Batki Zoltán

Már tudja, hogy a kender fogyasztása és belélegzése számos egészségügyi előnnyel jár, de tudta, hogy ihatja is? A kender tea az egyik legegészségesebb ital a bolygón. Az emberek gyakran használják mint stresszoldó teát, mert tele van vitaminokkal, tápanyagokkal és antioxidánsokkal.

A modern kutatások ma már sokkal jobb elképzelést adtak nekünk arról, hogyan javíthatja egészségünket.

A kender tea csökkenti a krónikus fájdalmat

Krónikus fájdalomtól szenved? - A bizonyítékok arra utalnak, hogy a kender tea fogyasztása segíthet.

A kannabinoidok, a kenderben található vegyületek, mint a THC és a CBD, fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ha kender teát fogyasztasz, a növény hatóanyagai az emésztő pályán és a májon keresztül szívódnak fel. / Általában körülbelül 30-90 percet vesz igénybe, amíg a tea kifejti hatását.

Hasonlóan az cseppekhez, általában körülbelül 4-8 órán keresztül fogja érezni a hatást, de akár két óra is eltelhet, mire észreveszi a hatások megjelenését.

Lassan ható, de hosszan tartó hatásai miatt a kender tea különösen hasznos lehet olyan krónikus betegségek esetén, mint a rák, az AIDS, az SM és a reumás ízületi gyulladás.

A napi többszöri adagolás helyett egy csésze tea hosszan tartó fájdalomcsillapítást biztosít.

Enyhíti a szorongást, a depressziót, és a stresszt

A stressz mellett a szorongás és a depresszió az emberek által tapasztalt leggyakoribb betegségek közé tartozik.

Becslések szerint világszerte 350 millió ember szenved depresszióban. És világszerte minden tizenharmadik embert érint a szorongás.

Valójában a szorongásos rendellenességek a leggyakoribb mentális betegség Európában.

De vajon segíthet-e ez a stresszoldó tea?

A tanulmányok azt mutatják, hogy a kender erőteljes neuroprotektív tulajdonságokkal rendelkezik, és jelentős szerepet játszik az érzelmi viselkedés szabályozásában.

Ezek a hatások részben a kender számos összetevőjével magyarázhatók.

A kender antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítik a sejtek helyreállítását és megvédik a DNS-t a károsodástól. Előfordul, hogy erős gyulladáscsökkentő is, ami segíthet az agyduzzanatban.

A gyulladás csökkentésével a stresszoldó tea hatása segít az agynak, hogy meggyógyuljon, és leküzdje a stressz okozta károsodásokat.

A legjobb stresszoldó tea

Ez a Bio kender stresszoldó gyógytea kifejezetten az alkalmi stressz enyhítésére készül. A kamillával keverve gyógynövényszakértőink megalkották ezt a nyugtató teát a relaxáció támogatására

.
.

A kamillatea köztudottan elősegíti a relaxációt és megnyugtatja az időnként megzavarodott idegeket. Ez a stresszoldó teakeverék tartalmaz kamillát és a kender növényt, amelyek összekeverve segítenek megbirkózni az alkalmi stresszel.

A kender tea előkészítése

A stresszoldó nyugtató tea elkészítése nagyon egyszerű. Használjon egy evőkanálnyi teát, öntse fel 250 ml forró vízzel, hadja 5-15 percig ázni. Minél hosszabb ideig ázik, annál erősebb lesz a tea.

A maximális gyógyászati hatás érdekében a forrázás kezdetén egy szelet vaj, egy kanál tejszín vagy néhány csepp kenderolaj hozzáadásával segíti a kannabinoidok felszívódását, emésztését.

Itt megtalálja hogyan is kell elkésziteni a kender tát: Hogyan készítsük el az igazán hatékony CBD kender tea?

Egészségére!