Tartalom
Portobello gyros kendermaggos tzatzikivel
- Megjelent: 12.06.2019
- Módosítva: 24.11.2022
- Szerző: Zoltan Batki
Európai konyha
Előétel
256 kcal
Egészséges, pácolt portobello gomba gyros, amelyek pikáns, ízletes, és elkészül kevesebb, mint mint 30 perc alatt!
Hozzávalók
2 -
portobello gomba, szeletelve
2 evőkanál -
vegán Worcestershire mártással
1 teáskanál -
kömény
1 teáskanál -
juharszirup
½ csésze -
2 -
pita
Elkészítése
- Egy kis tálban összeöntjük a Worchesterszószt, a köményt és a juharszirupot.
- Öntsük a pácot a portobello szeletekre, és addig keverjük, amíg egyenletesen nem lesz. Mindezt egy tupperware tárolóba helyezem és felrázom. 15 percig félretesszük. Készítsd el a Raw Tzatziki-t.
- Melegítsen egy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Egy kis vízzel vagy főzőolajjal 4-5 percig sütjük meg a gombát. A leragadás elkerülése érdekében gyakran keverjük össze. Majd távolítsa el és hagyja hűlni 2-3 percig.
- Melegítsen fel 2 pitát egy serpenyőben, kb. Tíz másodpercig mindkét oldalon. Oszd meg a portobello gyroszkákat a két pitas között, és mindegyiket ¼ nyers tzatzikival. A portobello gyrosok 3-4 napig tartanak légmentes edényben a hűtőben.
MEGJEGYZÉS
* Használjon Glutén mentes worchestershire-t a recept gluténmentesítésére
Forrás: http://www.carrotsandflowers.com/
Hozzászólás mint
Loading comment...
The comment will be refreshed after 00:00.