Mi a CBG helyes adagolása?

Szerző: Batki Zoltán

Bár a kannabinoidokról rengeteg információ áll rendelkezésre, az adagolás kérdése sok fogyasztót összezavarhat. A kannabigerol számos formában, de leginkább CBG olajok formájában érhető el. Eddig nem sok cikket írtak a CBG adagolásáról, ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egyet, és kifejezetten arról beszélünk, hogy mi a CBG megfelelő adagolása.

CBG adagolás

A CBG adagolása számos tényezőtől függ, például a testsúlytól, az életkortól, a genetikától, a máj metabolizálódási sebességétől (befolyásolja az adag nagyságát), a betegségektől és a CBG cseppek koncentrációjától. A CBG a szervezetünkben az endokannabinoid rendszerrel működik együtt, amely minden egyénnél más-más érzékenységű, ezért a reakciók is eltérőek.

Egészségi állapot

Dózis/nap

Megelőzés

2-4 mg naponta

Egészségügyi gondok

7 - 50 mg naponta

Regeneráció (edzés után)

2,5 - 25 mg naponta

Stressz esetén

2-5 mg naponta több alkalommal

Álmatlanság, alvászavarok

10 - 20 mg egy órával lefekvés előtt

Ebben a cikkben konkrétan megtudhatja:

Hogyan kell adagolni a CBG olajat?

Az alapszabály mindazonáltal az, hogy kis adaggal kezdjen, és fokozatosan növelje azt. Az adagolás napi 2-3 adagra osztható, pl. minden adagban 2 csepp. Az adagokat 5-10 naponként növelheti, amíg nem érzi a hatást. Fontos megjegyezni, hogy ez egy természetes kiegészítő, ezért nem számíthat azonnali hatásra, mint ahogyan azt a gyógyszerek szedésekor megszokta. Adjon időt a szervezetének, különösen az endokannabinoid rendszerének, hogy elkezdjen dolgozni a kannabinoidokkal.

2%-os CBG olaj adagolása

2% alkalmas arra, hogy megelőzze és erősítse az ember egészségét és immunitását. Megelőzés céljából elegendő naponta kétszer 2 cseppet fogyasztani.

1 csepp 2%-os CBG olaj = 0,76 mg CBG.

Egészségi állapot

Dózis/nap

Megelőzés

2 x 2 naponta

Enyhe egészségügyi problémák

Kezdje napi 2 x 2 vagy 3 alkalommal az 2%-os olajjal és fokozatosan növelje 5-7 naponta

Álmatlanság, alvászavar

10-20 csepp lefekvés előtt egy órával

 

5%-os CBG olaj adagolása

Ha egészségügyi problémái vannak vagy idősebb, válasszon erősebb koncentrációjú - 5%-os - olajokat. Kezdje 2 cseppel naponta kétszer - reggel, este és esetleg délután - és fokozatosan növelje, amíg a CBG kívánt hatása nem jelentkezik.

1 csepp 5%-os CBG olaj = 1,68 mg CBG.

Egészségi állapot

Dózis/nap

Súlyosabb egészségügyi problémák

Kezdje napi 2 x 2 vagy 3 alkalommal az 5 %-os olajjal, és fokozatosan növelje 5-7 naponként.

Edzés utáni regenerálódás

3-4 csepp naponta kétszer vagy edzés után

Stresszhelyzetben

Kezdje napi 2x2 alkalommal az 5%-os olajjal és fokozatosan növelje 5-7 naponta

Álmatlanság, alvászavarok

5-10 csepp lefekvés előtt egy órával

Ha követi az adagolási javaslatokat, azaz alacsonyabb adaggal kezdi és fokozatosan növeli, a mellékhatások kockázata alacsony. A fokozatos adagolás segít a szervezetnek hozzászokni (a CBG olaj nem okoz függőséget), együttműködni vele, és elkerülni a mellékhatásokat. Ha azonban mégis jelentkeznek mellékhatások, előfordulhat hányinger, hasmenés vagy hányás.

A CBG folyadékok adagolása a vaporizáció során

A CBG folyékony formában történő bevitele gyors hatást vált ki, de a hatás hamarabb elmúlik, mint a cseppek esetében. Ha a vaporizálást választja, célszerű a folyadékot vaporizáló tollal párologtatni. Az ajánlott napi adag kb. 1 ml - az optimális hatás úgy érhető el, ha az adagokat a nap folyamán és este lefekvés előtt adagoljuk.

A CBG tea adagolása

A kendertea fogyasztása nem csak egy kultikus hagyomány, hanem számos előnye is van. Az így készült CBG tea például nagy segítség az elalvásban, ezért javasoljuk, hogy lefekvés előtt egy órával fogyassza - az ideális ajánlott napi adag 2 csésze, kb. 400 ml mennyiségű keverék.

Összegzés:

Számos tényező határozza meg, hogy milyen dózisú CBG-t fogyaszthat, amit fentebb már felvázoltunk. Mindig fontos, hogy a CBG alkalmazása előtt felülvizsgálja ezeket a tényezőket.

A kannabigerol nem pszichoaktív anyag, és nem rendelkezik a THC bódító hatásával.

Kérjük, forduljon bizalommal a kender tanácsadó részlegünkhöz, ahol szintén szívesen adunk Önnek tanácsot. Ne feledje, hogy a termék minőségének is kulcsszerepe van abban, hogy a CBG hogyan fejti ki hatását a szervezetében - csak egy minőségi termék fogja kifejteni a jótékony hatását!

Ha inkább a CBD iránt érdeklődik, olvasson róla bővebben: Hogyan adagoljuk helyesen a CBD-t